Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzundere Rekreasyon Alanı'nın açılışı başka bahara

Uzundere Rekreasyon Alanı'nın açılışı başka bahara

Karabağlar'da temeli 2013 yılının Mart ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan ve içerisinde rekorlar kitabına aday dev Nasreddin Hoca heykelininin de yer aldığı Uzundere Rekreasyon Alanı'nın açılışı yine başka bahara kaldı. Yapım sürecinde karşılaşılan zorluklar nedeniyle adeta "Nasreddin Hoca fıkrasına" dönen tesiste süreç ilave inşaat işleri nedeniyle bir kez daha uzadı. İzmir'e ve Ege'ye örnek olacak alan en iyi ihtimalle 2016 yılında tamamlanarak hizmete açılacak. 'Nasreddin Hoca'lı rekreasyon alanının açılışı

  • Ege Postası
  • 24.08.2015 - 10:27
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi’nin ilçeyi, hem İzmir'in hem de Ege Bölgesi'nin cazibe merkezi haline getirecek prestij projesinde yaşanan çıkmaz bir türlü bitmek bilmiyor. Bölgeye ekonomik anlamda büyük hareketlilik katması beklenen Uzundere Rekreasyon Alanı'nda üç yıldır devam eden inşaat sürecinin yeniden uzaması gündeme geldi. 250 hektarlık alanda hayat bulan, üst yapısıyla da Türkiye’ye örnek olacak rekreasyon alanı bu sefer de projedeki eksiklerin getirdiği engellere takıldı.

2016'YA KALDI
Kaba inşaat işleri büyük oranında tamamlanan tesis içersinde yer alan kafeterya, restoran, kültür salonu gibi mekanlarda yapılacak iç düzenlemeler ise bir türlü bitirilemedi. Yaklaşık bir yıldır hizmete açılması beklenen rekreasyon alanı projesiyle ilgili son dönemde somut bir gelişme kaydedilemezken, belediye yeniden ihaleye çıkma kararı aldı. Nasreddin Hoca heykelinin tepe kısmında montaj işlerini geçtiğimiz kış aylarında sona erdiren Karabağlar Belediyesi, heykel ve çevresindeki eksikleri ise 2016'nın ilk aylarına kadar tamamlayacak. Bu gecikmeyle birlikte, ilk etabı 2011'de tamamlanması planlanan tesisin yaklaşık yapım süreci de beş yılı buldu.

ASIL PARA 'HOCA'YA GİTTİ
Karabağlar’a can suyu katacak Uzundere Rekreasyon Alanı'nda önceliği Nasreddin Hoca Heykeli'ne veren ve projedeki bütçenin büyük bölümünü heykele harcayan ilçe belediyesi, kalan işler için ayrıca ihaleye çıkma kararı aldı. Süs ve yüzme havuzlarında eksiklerin giderilmesi, sulama sistemi ile tesisatların döşenmesi, aydınlatma tertibatı, su deposu ve elektrik trafosu, güvenlik amacı ile demir korkuluklar yapılması, engelli tuvalatleri, anfi tiyatro merdivenlerinin inşası ve binalara iç sıva yapılması gibi ikmal işleri için ayrıca hizmet alımı gerçekleştirilecek. 250 hektarlık alanda yapımı devam eden rekreasyon alanı söz konusu eksiklerin giderilmesi ve çevre düzenlemesi ile peyzaj işlerinin tamamlanmasıyla birlikte yeni yılda hizmete açılabilecek.

BELEDİYE GÖLE MAYA ÇALIYOR: YA TUTARSA...
Alanda demir korkuluk, makine dairesi yapımı, makine tesisatı yapımı, sıva, boya badana gibi işler için 7 Eylül tarihinde hizmet alımı gerçekleştirecek olan belediye yönetimi toplam 3 aylık süreçte çalışmaları tamamlamayı planlıyor. 2013 yılında başlayan projedeki söz konusu ince işçilik gerektiren işler için belediye kasasından yeniden harcama yapılacak.

2013 SONUNDA TAMAMLANACAKTI
Uzundere Rekreasyon Alanı'nda, 2 bin 500 kişilik amfitiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, nikah, düğün ve kır düğün salonları ile seyir terasları, göletler yer alıyor. Kentin merkezine 155 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracak projenin 300 günde tamamlanacağı ve 2013 yılı sonunda hizmete açılacağı duyurulmuştu. Göle maya çalan Nasrettin Hoca heykel yapısı ile Gunniess Rekorlar Kitabı'na, dünyanın en büyük heykel yapısı olarak girecek. Bin 200 metrekare alana inşa edilen, 37,5 metre yüksekliğindeki heykel bina, kongre merkezi, kültür merkezi, restoranlar, seyir terasları olarak kullanılacak.

PROJENİN FATURASI DA KABARDI
Karabağlar Belediyesi geçtiğimiz dönem Nasreddin Hoca heykelini tamalayabilmek ve proenin finansmanını karşılayabilmek amacı ile İller Bankası'ndan 13 milyon TL tutarında kredi çekmişti. Yerel seçimlerin ardından ekonomik zorluklarla karşılaşan ilçe belediyesi, maddi darboğaz ve uygulamaya konan tasarruf tedbirleri nedeniyle İzmir'e can katacak projede çeşitli seferler ertelemeye gitmiş ve rekreasyon alanını zoraki olarak ikinci plana atmıştı. Milli Emlak'tan tahsis edilen alanda çıkan ilave işler nedeniyle projenin maliyeti de gün geçtikçe artarken, belediyenin bugüne dek harcadığı bedel ise 42 milyon TL'yi geçti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.