Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzundere Köyü’nde şenlik coşkusu

Uzundere Köyü’nde şenlik coşkusu

Karabağlar’a bağlı Uzundere Köyü’nde bu yıl ilki düzenlenen köy şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

  • Ege Postası
  • 06.09.2015 - 09:39
İZMİR- Dağ yürüyüşü ve stant açılışıyla başlayan etkinlik “Anılarda Uzundere” konulu panel ile devam etti. Yoğun ilgi gören etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uzundere Köyü’nün ilçenin gözbebeği olduğuna dikkat çekti ve şenliğin önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirileceğini söyledi. Son günlerde ülkemizde yaşanan olaylara da dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Anadolu barış toprağıdır. Barış mutlaka Anadolu’da gerçekleşecektir” sözleriyle de birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Karabağlar Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Uzundere Köy Şenliği, sabah kadınların doğa yürüyüşü ile start aldı. Spor tesislerinde sabah sporu yapan toplam 60 kadın Tırazlı Köyü’ne bağlı Akçakale bölgesine giderken, ardından bölge esnafı tarafından köy meydanında organik, ekolojik ürünlerin de yer aldığı stantlar açıldı. İzmir’den gelerek şenliğe renk katan çok sayıda vatandaş ise köylülerin yetiştirdiği üzüm, incir, biber, domates gibi organik sebze ve meyvelerin yanı sıra birbirinden lezzetli gözleme, içli köfte, keşkek ve yöreye özgü aralık çorbasını da tatma şansı buldu.  
Şenlik kapsamında çocukların eğlencesi de görülmeye değerdi. Balon katlama, yüz boyama ve animasyon gösterileri ile eğlenen çocuklar,  şenliğin keyfini çıkardı.

Anılarda Uzundere
Hüseyin Tamtürk ve İbrahim Çalışan’ın katıldığı  “Anılarda Uzundere” konulu panel de etkinliğe renk kattı. Haydar Çiçek’in yönettiği panele yöresel kıyafetleri ile katılan Gülay Konu giysinin özelliğini ve renkleri hakkında bilgi verirken, diğer konuklar da Uzundere ile ilgili anılarını izleyenlere aktardı. Etkinliğin ardından fotoğraf sanatçıları Erkan Çamlılar, Hakkı Çılgın ve Serap Tarakçı’nın Uzundere’nin yaşamından kesitlerin sunulduğu fotoğraf sergisi de yine köy meydanında açıldı.

Anadolu barış toprağıdır
Konuşmacıların Uzundere’ye ilişkin bilgilendirmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  tüm bunların geçmişimiz olduğunu ve bunları gelecek kuşaklara taşıyacaklarını söyledi. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren ve önemli mesajlar veren Başkan Selvitopu,   “Kimse bizim aslımızı veya yapımızı değiştiremez. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir. Anadolu toprağı barış toprağıdır. Mutlaka barış Anadolu’da gerçekleşecektir. Kardeşçe dostça yaşanacaktır.  Halkımız çok zor anlarda onu nasıl aşacağını bilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk o yokluklarda bu Cumhuriyeti kurmuştu. O Cumhuriyeti yok etmek kimsenin haddi değildir.” diye konuştu.

Daha da coşkulu olacak
Uzundere’nin Karabağlar’ın gözbebeği olduğunu da ifade eden Başkan Selvitopu “Bu yaşamı ve dokuyu korumak ve geleceğe taşımak için Karabağlar Belediyesi elinden gelen tüm gücü sarf edecektir. Tabii bunları burada oturanların düşüncelerini ve gücünü de alarak gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yı,  Uzundere şenliğini daha güzel ve daha katılımcı bir şekilde kutlayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.