Dolar 32,5719
%0.1
Euro 34,8963
%0.19
Altın 2.427,070
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzmanından beslenme uyarısı

Uzmanından beslenme uyarısı

Uzmanından kadınlara beslenme uyarısı geldi. Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen panelde konuşan Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Taha Okan, obeziteye dikkat çekerek, tuzlu ve yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Sanayileşmenin sonucu olarak beslenme alışkanlıklarında değişimler olduğunu belirten Okan, özellikle gelişmiş toplumlarda yanlış beslenmeyle birlikte obezitenin yaygınlaştığını belirterek, “Vücutta aşırı yağlanma kalp damar hastalıklarını arttırıyor. Tuzlu ve yağlı yiyeceklerden uzak durun” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.11.2012 - 12:30
İZMİR-  Çağımızda insan ömrünün geçmiş yıllara oranla uzadığını belirten Dr. Taha Okan, “Ülkemizde 3 milyona yakın kalp hastası var. Her yıl 140 bin kişi kalp hastalığına yakalanıyor. 50 yaştan sonra risk daha da artıyor. Uzun ömürle birlikte karşımıza çıkan bu soruna karşı hazırlıklı olmalı, yeme alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz” diye konuştu. Okan, yağ hücrelerinin on yaşında oluşmaya başladığına dikkat çekerek, obizeteyle mücadelenin küçük yaşlarda başlatılması gerektiği uyarısında da bulundu.

Sağlık için mutlaka spor yapılması gerektiğini de belirten Dr. Taha Okan, “Kalp krizi en fazla sabah saatlerinde oluyor. Sporu mümkünse akşam saatlerine bırakın. Sigaradan ve yanınızda sigara içenlerden uzak durun. Televizyonlarda gördüğünüz programlara göre ilaç almaya veya ilaçlarınızı kesmeye çalışmayın“ diye de ekledi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Birgül Çağrı ise, panelin sonunda Dr. Taha Okan’a teşekkür belgesi vererek, Karşıyakalı kadınları düzenledikleri etkinliklerle bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.