Dolar 32,2522
%-0.26
Euro 34,7876
%-0.07
Altın 2.412,080
%0.77
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uyuşturucu bağımlılığına karşı farkındalık projesi

Uyuşturucu bağımlılığına karşı farkındalık projesi

İZMİR Ticaret Borsası, Yaşar Üniversitesi ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan 'Madde Bağımlılığıyla Mücadele Kamusal İletişim Kampanyası'nın tanıtımı yapıldı. 

  • Ege Postası
  • 27.12.2016 - 20:15

İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonu'ndaki etkinlikte madde bağımlılığı konusunda farkındalıkları arttırmak ve ebeveynlerin bu konudaki bilgi düzeylerini artırmayı amaçlayan proje hakkında bilgiler verildi. 

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, gerçekleştirilen proje ile madde bağımlılığı hakkında ebeveynlerin farkındalıklarını artırmayı amaçladıklarını belirterek, "Madde bağımlığı konusunda gençlere ve ebeveynlere yönelik eğitici etkileşimli içerikler oluşturmak istiyoruz. Bildiğim kadarıyla ilk kez bir meslek örgütü bu tür bir kampanyaya omuz veriyor. Bu bizim için bir övünç kaynağı. Ülkemizin geleceğe dair büyük hayalleri var. Bu büyük hayalleri gerçekleştirebilmek için iyi yetişmiş, çalışkan ve hepsinden önemlisi sağlıklı nesillere ihtiyaç bulunuyor" dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de öğrencilerine ilk öğrettiği şeyin problemi kaynağına çözmek olduğunu belirterek, "Biz de üniversite olarak topluma faydalı olma adına böyle bir çalışmanın içinde yer aldık. Bu kampanya ile bir kişiyi bile madde bağımlılığından uzaklaştırmayı başarabilirsek, bu bizim en büyük mutluluk kaynağı olacaktır" diye konuştu. 

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise İzmir'de uyuşturucu ile mücadeleye ayrı bir önem verdiğini belirterek, "Uyuşturucu özellikle gençler üzerinde büyük tehdit oluşturuyor. Hatta terör kadar önemli bir tehdit. Göreve geldiğimde en fazla personel ve araç takviyesini uyuşturucu ile mücadele şube müdürlüğü ekiplerine yaptım. Bu şube ile neler yapabiliriz diye gece saat 03.30'lara kadar toplantılar yaptık. Yaptığımız bu çalışmaların sonuçlarını almaya başladık" dedi. 

İzmir'de uyuşturucu ile mücadele konusunda 1 ayda Türkiye rekorunu kırdıklarını ifade eden Aşkın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısa sürede İzmir'de 257 uyuşturucu satıcısını yakaladık, bunlardan 110'dan fazlası da tutuklandı. Tek tek saysam çok uzun sürer, bir bu kadar da uyuşturucu maddeyi ele geçirdik. Ancak biz biliyoruz ki uyuşturucu ile mücadele sadece polisiye tedbirlerle olmaz. Bu suç sadece cezalandırmakla engellenemez. Bu mücadele en başta aileleri aydınlatarak, toplumda farkındalık uyandırarak, gençleri bilinçlendirerek ve halkın desteğini arkanıza alarak yapılabilir." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.