Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üst geçit değil, Sırat köprüsü!

Üst geçit değil, Sırat köprüsü!

Basmane'de yıllardır süren çilenin ardından TCDD tarafından tamamlanarak hizmete açılan yeni üst geçit de vatandaşa çare olmadı. Basmane ile Kapılar bölgesi arasında mevcut demiryolu üzerinden geçiş sağlayan üstgeçitte açıldıktan altı ay sonra ancak yapılan asansör daha ilk gündem kullanılamaz hale geldi. Üst geçit değil, Sırat köprüsü!

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 13:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kapılar ile Kahramanlar arasında inşa edilen yaya üst geçidinde eziyet bir türlü bitmiyor. TCDD tarafından binlerce lira harcanarak yapılan üst geçitteki asansörlerde sıkıntı giderilemediğinden ötürü ölü yatırım haline geldi.
 
 ÜST GEÇİT BİTTİ, ASANSÖR BİTMEDİ
Son yıllarda söz konusu alanda meydana gelen kazaların ardından bölgede yaşayan vatandaşlar ve esnafın ısrarlı talepleri sonrasında TCDD tarafından inşasına başlanan üst geçit projesi geçtiğimiz kış aylarında tamamlanarak hizmete girdi. Ancak, aylar önce hizmete açılan üstgeçitte çalışacak asansörler ise unutuldu. Artan şikayetler sonrasında harekete geçen TCDD Bölge Müdürlüğü, yüklenici firma tarafından inşa edilen köprüdeki eksikleri ancak geçtiğimiz hafta içerisinde giderdi ve asansörleri de kullanıma sundu.
 


ENGELLİ VE YAŞLILAR MAĞDUR OLDU
Bölgede mevcut demiryolu üzerinden ulaşım imkanı sağlayan başka bir güvenli alan olmadığından ötürü üstgeçidi kullanmak zorunda olan yaşlı, engelli ve çocuk arabalı vatandaşlar yaşanan sıkıntı nedeniyle büyük mağduriyet yaşadı. Hafta sonunda apar topar tamamlanan asansörler daha kullanıma açıldığı ilk gün kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı ve çelik kapıları da hasar gördü. Meydana gelen olay sonrasında servis dışı kalan asansörler onarım beklerken, kurumun yaptığı işlem ise hem yeni bir mağduriyete yol açtı, hem de vatandaşların tepkisini topladı.
 
TAMİR ETMEK YERİNE KOMPLE KAPATTILAR
Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından olayın gerçekleştiği üst geçidin olduğu alanda yapılan inceleme sonrasında engellilerin kullanımına sunulan asansörler tamir edilmek yerine tamamen kapatıldı. Vatandaşların günlerdir düzeltilmesini beklediği engelli asansörlerinin sökülen kapıları yerine plastik paneller takıldı. Ortaya çıkan manzara görenleri hayrete düşürürken, esnaf ve halk ise duruma acilen çözüm getirilmesini istedi. Her gün binlerce vatandaşın gelip geçtiği güzergahta yaşanan sıkıntılar vatandaşları üç kat merdiven çıkmaya mahkum etti. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve asansörlerin tamir edilmesini isteyen İzmirliler yetkililere seslenirken, "Bizimle dalga geçer gibi getirip plastik kapı taktılar. Üst geçit yapılsın diye üç sene uğraştık. Üç sene de kapıların tamir edilmesi için devlete yalvaralım mı'" diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.