Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla’nın deniz suları mükemmel!

Urla’nın deniz suları mükemmel!

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun, sahillerde deniz suyu kalitesi ile ilgili yaptığı çalışmada Urla’nın deniz suyu kalitesi mükemmel çıktı. Plajların su kalitesi ve yüzülebilirdik oranlarını araştıran Halk Sağlığı kurumunun verilerine göre, Urla’nın plajlarında gönül rahatlığıyla denize girilebilir.

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 11:32
Masmavi denizleri ve yemyeşil doğasıyla huzur ve sağlığın adresi olan Urla’nın deniz suları, 2015 yılı kalite sınıflamasında A sınıf olarak değerlendirildi.  Yaz sezonu yaklaşırken Urla’da yüzme ve rekreasyon amacıyla kullanılan suların, sağlaması gereken kalite kriterlerine uyduğu belirtilen resmi rapora göre, insanları hasta edebilecek türden mikropların olmadığı ifade edildi.
MAVİ BAYRAK İÇİN BAŞVURDUK
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar konuyla ilgili olarak, “Urla muhteşem coğrafyasıyla bozulmamış bir cennet. Bizim amacımız bu güzelliği bozmadan çocuklarımıza bırakmak. Ülkemizde mavi bayrak sayısının artması ve ilçemizin mavi bayraklı ilçeler arasına girmesi amacıyla Şubat ayında TÜRÇEV’e başvurduk. Mayıs ayı itibariyle İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Demircili Adası, Denizyıldızı koyu, Özbek Akkum mevkii, Demircili Sahili, Demircili Altınköy, Özbek Eğriliman koylarımızdan numuneler almaya başladı. 2016 yılında mavi bayraklı ilçeler arasına gireceğimize inanıyorum” diye konuştu.
 
URLA’NIN MÜKEMMEL KALİTE PLAJLARI
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğünün Urla’nın deniz sularında yaptığı çalışmalara göre mükemmel kalitede çıkan plajlar şunlar: Karantina Adası Sağlık Bakanlığı Kampı Plajı, Atatürk Mahallesi Yücesahil Plajı, Çeşmealtı Mahallesi Mavi Plaj, Devlet Demiryolları Kampı, İçmeler Mahallesi İçmeler Plajı, Zeytinalan Mahallesi Eski Orman Kampı Plajı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.