Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünlü, “Karşıyaka’da sıkılmadık el bırakmayacağız”

Ünlü, “Karşıyaka’da sıkılmadık el bırakmayacağız”

Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Av. Murat Talat Ünlü Karşıyaka sokaklarında hemşerileri ile buluşup esnaf ziyaretleri gerçekleştiriliyor.

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 09:41
İZMİR- Karşıyaka – Bostanlı’da esnaflık yapan hemşerilerinin sorunlarını dinleyen Ünlü, sorunların çözümü için hemşerilerilerinden gelen görüş ve önerileri tek tek not etti. Ziyaretleri boyunca neden Karşıyaka Belediye Başkanı olmak istediğini anlatan Ünlü, “Yola çıktığımızda ilk söylediğimiz söz; ‘ben değil biz olacak.’ Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevine geldiğim gün kentimizi hep birlikte yöneteceğiz. Kentli bilinci bizim en büyük projemiz. Kent akrabalığını oluşturacağız. Bu düşünce ile çıktığımız yolda Karşıyaka’da sıkılmadık el projelerimizi anlatmadık yurttaş bırakmak istemiyoruz, sokaktayız, sokakta kalacağımız sözünü de aynen yerine getireceğiz” dedi.

“Esnaf, beceriksiz ve AVM’ci politikalar nedeniyle kötü durumda”
Ülkenin son yıllardaki ekonomik tablosunun oldukça kötüye gittiğini söyleyerek sözlerine devam Ünlü şöyle konuştu: Esnafımız özellikle son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşar hale geldi. Esnaf, AKP’nin beceriksiz ve AVM’ci politikaları nedeniyle sıkıntıya düşmüş durumda. Neredeyse kredi borcu olmayan esnaf yok. Bugün bu ziyaretlerde gördüğüm şey küçük esnafı görmezden gelerek esnafa yaşam hakkı tanımayan, birleşin ve büyük marketler olun denerek varlığını bitirilmek istenen; esnaf yerel seçimlerde tüm Türkiye’de ve İzmir’de AKP’yi görmezden gelerek ona hak ettiği yanıtı verecek”

“Kentliyi rahatsız etmemek en büyük ilkelerimizden biri olacak”

Ünlü’nün kapı kapı gezip gezerek istisnasız tüm esnafı ziyaret etmesi her insana sevgisini iletip ihtiyacını sorununu sorması Bostanlılı hemşerileri üzerinde güzel bir intiba bıraktı. Ziyaretleri esnasında hayata geçirecekleri projelerden anlatan Ünlü, “Göreve geldiğim ilk gün Başkanlık odasını, zemin kata indireceğiz ve kapısı sonuna kadar açık olacak. Anlayışımız kentliye hizmet için buradayız olacak, hemşerilerimiz ve kentimiz için başka ne yapabiliriz sorusu aklımızdan hiç çıkmayacak. Bugün nasıl tüm sorunları konuştuysak başkanlık görevine geldiğimizde yapacağımız ilk icraatlardan biri her mahallede sorunların aynı zamanda istek ve taleplerin iletilebileceği belediye çalışma birimleri oluşturacağız. Engelli yurttaşlarımızın yaşama tam anlamı ile katılabilmelerini sağlanarak sosyal yaşamın içinde hak ettikleri yere gelmelerini sağlayacağız. Kentliyi rahatsız etmemek en büyük ilkelerimizden biri olacak. Bu düşünceyle çöp toplama saatleri gereken usulde ve kentliyi rahatsız etmeyecek zamanlarda yapılacak. Yaşlılarımıza bir kısım belediye hizmetleri evinde verilecek, tek telefon ile basit sağlık hizmetine ulaşabilecek. Bu ve buna benzer sosyal belediyecilik anlayışındaki projelerimiz Karşıyakalı hemşerilerimiz ile birlikte ortak akıl ile hayata geçirilecek” dedi.
Taşeronlaşma ile ilgili olarak Ünlü söyle konuştu: “Genel Başkanımızın da açıkladığı ve titizlikle uyguladığı taşeronlaşmanın yok edilmesine yönelik kararlılığın içerisinde olacağız. Taşeronlaşmanın önüne geçmek konusunda elimizden gelen mücadeleyi yapacağız, bu vazgeçilmezimizdir”



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.