Dolar 32,2880
%-0.6
Euro 34,6841
%-0.35
Altın 2.408,070
%-0.6
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: Türkiye Soyer'i konuşacak

Umutoğulları: Türkiye Soyer'i konuşacak

TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak ve TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları gündemi değerlendirdi. Umutoğulları’ndan gündem değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 29.01.2019 - 15:05

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Mithat Umutoğulları hafta sonu Ankara’da gerçekleşen MYK ve PM toplantısı sürecinde yaşananları, CHP’nin İzmir adaylarını ve yaşanan bazı durumların perde arkasını anlattı.

BÜTÜN TÜRKİYE TUNÇ SOYER’İ KONUŞACAK ÇÜNKÜ…

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in başlatacağı seçim kampanyasının tüm Türkiye’de ses getireceğini belirten Umutoğulları, “Bence Tunç Soyer’i tanımıyor İzmirli. Onu tanıdıkça, konuştukça ben İzmir’in bütün siluetinin değişeceğini düşünüyorum. Dün uçakta beraber geldik. Telefonu bir saniye durmadı. Yarım saat sohbet ettik. Öyle şeyler anlattı ki, etik olarak anlatamam. Kampanyasında bütün Türkiye Soyer’i konuşacak. Bütün Türkiye’yi dahil edecek bu kampanyaya. Yarın ya da öbür gün konuğumuz olacak. İnşallah burada açıklar. Ama inanılmaz güzel, keyifli projeleri var. İnanılmaz keyifli işler yapacak. Öyle büyük heyecanla anlatıyor ki, inanamazsınız” dedi.

CHP ÖRGÜTLERİ HIZLA BİRARAYA GELİP GÜMBÜR GÜMBÜR SEÇİM KAMPANYASI BAŞLATMALI

Soyer’in adının süreç içerisinde içinde CHP’li muhaliflerin de bulunduğu bazı çevreler tarafından  sıkıyönetim komutanı olan babası üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını anımsatan Mithat Umutoğulları, “CHP’lilerin şuna dikkat etmesi lazım; Soyer on yıldır başkan. Son dönem babası üzerinden vurmaya çalıştılar. Bu parti Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir isme oy vermedi m? Neden kimse bağırmad? CHP Ankara Büyükşehri Belediye Başkan adayı eski MHP’li. Ama burada on yıl CHP’de başkanlık yapmış bir adama baban şöyle yapmış. Böyle bir şey olabilir m? İzmir düşerse kale düşer. CHP’nin bir daha C’si konuşulmaz. AK Parti alırsa, bir daha bırakmaz. İzmir’de AK Parti ön yargıları kırıp da Zeybekçi seçilir de yaşam tarzına karışmazsa, vatandaş yine oyunu verece? Burada tehlikeli bir şey var. CHP’nin kendi içinde yarattığı bir algı var. Soyer ile ilgili bu algıyı kesmeleri lazım. Siz MHP’liyi aday yapıyor, çalışıyor ve oy veriyorsunuz, ama kendi başkanınızın aday olmaması için elli bin tane film çeviriyorsunuz. CHP’nin bu anlamda buna mola verip hakikaten CHP örgütlerinin, ilçe başkanlarının bir araya gelip hızla bu soruna da çözüm bulup gümbür gümbür seçim kampanyasının başlaması lazım” değerlendirmesini yaptı.

PRORGAMIN SATIR BAŞLARI:

CHP’yi ciddi bir sıkıntıya soktu. Kılıçdaroğlu çok zeki bir genel başkan. Bugüne kadar gelen başkan düzeyinde kimler geldi kimler geçti. CHP’de kendisine rakip olabilecek bütün potansiyelleri genel başkan büyük bir ustalıkla bertaraf etti. Muharrem İnce’nin bile şu an esamesi okunmuyor. Aziz Bey aday olmak istediğinde hay hay dedi. Aziz Bey aday olarak çalışmaya başlayınca şöyle bir sıkıntı oldu; talep edilen oldu. Bir hafta boyunca Aziz Bey ciddi kan kaybetti. İnsanlar tepki gösterdi. Kamuoyundaki desteğini kaybetmeye başladı. Durum böyle olunca bir hafta sonra elini kolunu sallayarak Tunç Soyer’i getirebildi sayın genel başkan.

BU KEZ MYK’DA 3’LÜ KOMİSYON VARDI

MYK ciddi sıkıntıydı. MYK’dan Soyer’i geçirmek de ciddi sıkıntıydı. Orda farklı dengeler vardı. Geçen dönem 5’li komisyon vardı, MYK’yı kitlemişlerdi. Bu kez 3’lü komisyon vardı. Genel başkan bana Tunç Soyer’i verin diğer ilçeleri siz kendi aranızda paylaşın demek istedi. İşin hikayesi bu.

KILIÇDAROĞLU, AZİZ KOCAOĞLU’NU ADAY YAPMAYACAK DEMİŞTİK

Bir programda Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu’nu aday yapmayacak demiştik. Sayın Kılıçdaroğlu, hep Başkan Kocaoğlu’nu örnek gösteriyordu. Onun ne kadar başarılı olduğunu, İzmir’in Türkiye’nin model kenti olduğunu söylüyordu. Sonradan bu kadar sizden övgüyle bahseden genel başkanı siz koltuğundan indirmeye çalıştınız. Burada ciddi bir kırgınlık oluştu. Kendi yakınlarına ifade ediyordu bunu. Aziz Bey’i affedemeyeceğini, kırgınlığının büyük olduğunu duyuyorduk. Bu duygulara sahip olmuş bir genel başkan sizce Aziz Beyi aday gösterebilir m?  

KOCAOĞLU’NA YAKIN HİÇBİR İSİM KALMAYACAK DEMİŞTİM

Kocaoğlu’na yakın hiçbir isim de kalmayacak demiştim. CHP’de ipler o kadar gerildi ki, nefret kültürü o kadar taban yaptı ki, bunun dışında hiçbir şeyin olma durumu yoktu. Kocaoğlu’nu o koltuğa oturtsaydı, koltuğunu kaybetme riski olacaktı. Seçimden sonra yine tufan olacak CHP’de. İzmir’de çıkan başkan adaylarına baktığımızda, CHP 1 Nisan hesabı yapmış. Sesleri düşürmek ve kendisine yakın olan tüm isimleri koymak.

CEVAT DURAK’I GENEL BAŞKANIN KENDİSİ İSTEMİŞ, İSMİ TEKRAR GÜNDEME GELEBİLİR

Cemil Tugay. Doktor. Tanıyor musunu? Kime yakın Tuncay Özkan. Ekrem Oran’a bakalım. Alaattin Yüksel ve Kocaoğlu’na tüm kongrelerde yakın olan bir isim. Kime yakın Tuncay Özkan. Özkan’ın olmazsa olmazı Çeşme demiştim. Ali Engin. Cevat Durak’ı birebir genel başkanın kendisi istemiş. Tüm anketlerde de Durak ismi çıkmış. Operasyon oldu PM’ye. Durak ismi tekrar gelecek, içeriden aldım istihbarat bu. Durak ismini genel başkan istiyor. Orayı çözüp tekrar ismini getireceğini duydum.

DENİZ YÜCEL’İN OLMAZSA OLMAZ 3 İSMİNDEN BİRİ ALİ ENGİN İDİ

Bayraklı ilçe başkanını da çağıracak genel başkan. İlçe başkanı şimdiye kadar isim zikretmedi. Cemalettin Alper’i ikna için mi çağıracak acaba genel başka? İlçe başkanı 19 aday adayı var. Hiçbiriyle oturmuşluğu yok. Bir isim zikretmedi. Parti kimi atarsa dedi. Tepkiler oluştu. Çiğli’ye Ali Engin geldi. Sonra Utku Gümrükçü geri geldi. Ali Engin’in Deniz Yücel’in olmazsa olmazı. Filit Şengel ve bir isim daha vardı. Bu 3 isim ile ilgili il başkanı kesinlikle ve kesinlikle çok net bir tavır ortaya koymuştu. Ali Engin Narlıdere’ye getirildi.

Aslında film en baştan yapılmış. Baştan kurgulanmış. Narlıdere ile ne alakası va? Bayraklı’ya getirseler anlarım. Bazı aday adayları Ali geliyor diye tepki gösteriyorlar. Gümrükçü ile hareket eden beş altı aday adayı var. Engin’i orada çekip Utku’yu çekiyorlar. Daha önce planlanmış bir senaryo. Ali Engin Narlıdere’ye gitti. Alevi vatandaşların yoğun olduğu bir yer. Belki etnik zemin üzerinde çok sıkıntı olmaz. Zaten sesler hemen kesildi.

BATUR’UN KALMASI GÜZEL, HASAN ARSLAN’A YAZIK OLDU

Abdül Batur bence önemli bir siyasetçi. Tavrıyla, tarzıyla, belediyecilik anlayışıyla. Konak zaten büyükşehir gibi fonksiyonu olan bir kent. Bu önemli bir adımdı. Geçen dönem Cevat Durak, Kamil Okyay Sındır gibi beş altı belediye başkanı vardı. Parti bunları yedi. Bu adamlar bunu hak etmedi demiştik. Batur’un kalması bu anlamda güzel. Çiğli’de Hasan Arslan’a çok yazık oldu. Hep beraber göreceğiz. Gümrükçü’nün orada ne kadar başarılı olup olmayacağını göreceğiz. Çiğli’de çok problemler bekliyor Gümrükçü’yü. Gömleğimizi de koysak kazanabileceğimiz bir yer Çiğli’yi. İlçe başkanlığı yaptı uzun süre, seveni var ama karşısında çok kişi var.

MENEMEN’DE TAHİR ŞAHİN’İN DSP’DEN ADAY OLMA İHTİMALİ VAR

Menemen’de Tahir Şahin’in çok ağırlığı vardı. Kaybedeceği ilçelerden birine Menemen’i ekledi CHP. Şahin’in tavrı burada etkili ve önemli. CHP yönetiminin Şahin’i ikna etmesi lazım. Sarıgül ile çok yakınlar. Benim siyasi liderim demişti Tahir Şahin. Sarıgül DSP’den aday oldu. Ben Şahin’in de DSP’den aday olma ihtimalini görüyorum. Parti dört dönem adaylık verdi dememek lazım. Tahir Şahin, özü sözü bir bir adam. 20 yıl belediye başkanlığı yapmış bir adam kente hakim. Siz onu yok sayıyorsunuz. Serdar Aksoy, Menemen adayı, ne kadar siyasi birikimi var. Babası iyi bir siyasetçiydi gerçi. Ama işi çok zor. Karşısında örgütü organize etmiş bir belediye başkanı, bir işaretiyle örgütü istifa ettirdi. Bunu görmek lazım. Ama yazık oldu. Gerçekten yazık oldu. Aldığım bir duyum var. Genel başkanın açıklanan adaylar konusunda beni çok yanılttılar, yeniden bir değerlendirme yaptığını duydum ama ne kadar doğru bilemem.

GENEL MERKEZ KENDİSİNE ASKER ARIYOR

Genel merkez kendisine asker arıyor. Kocaoğlu’nun genel merkeze kafa tutuşunu genel merkez istemiyor artık. Genel merkez bana biat etsin diyor. Partide bir biat kültürü oluşuyor. Koca koca belediye başkanları çaresizce otelde oturuyordu. Bu bir parti için çok kötü.

PARTİNİN ARTIK ÇİVİSİ ÇIKMIŞ

Partinin artık çivisi çıkmış. Hiçbir kriter yok. Neden aday yapıyorsunuz belli değil. Anketler, sorular boş, hepsi yalan. Chp’nin yayınladığı genelgenin hepsi yalan. Kim kimin adayıysa, buradaki hikaye bu. Burada ciddi anlamda sıkıntı olacağını düşünüyorum. CHP’nin işi gerçekten çok zor. İlçelerde, büyükşehirde problem var.

SELÇUK’TA SEÇİMİ KAZANIR CHP ÇÜNKÜ…

Fatih Gürbüz. Pırıl pırıl gencecik bir isim. Eski ilçe başkanı Günal Biçer ile ilgili Foça’da sıkıntı var. Bir kırgınlığı ve kızgınlığı var. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanısındayım. Filiz Ceritoğlu Şengel Deniz Yücel’in olmazsa olmazıydı Selçuk’ta. PM’de bir oy farkla Şengel aday oldu. Vefa ÜLgür destek verecek. Selçuk’ta rahat seçim kazanılacağını düşünüyorum. AK Parti adayı eski ilçe başkanıydı. Sıkıntı yaşanıyor. Kazanılabilecek bir ilçe Selçuk. CHP Selçuk’u alır.

DİKİLİ’DE ADİL BAŞKAN KAZANIR, BORNOVA’DA OLGUN BAŞKANA YAZIK ETTİLER

Dikili Belediye Başkanı sıkıntılı bir beş yıl geçirdi. Hakkında bir sürü taciz iddiaları vardı. Arkasında duramazlardı. Dikili’de Adil Başkanın seçimi kazanacağını düşünüyorum. Mustafa İduğ, Bornova’da. Bornova bence Olgun Başkana yazık oldu. 40 yaşında güzel işler yaptı. Aziz Kocaoğlu’na yakınlığı etkili oldu. Yakın diye doğradılar, yediler yani. CHP’de genç siyasetçilerin önü kapatılıyor. Bornova Aziz Kocaoğlu’nun namusuydu. Onu bile bırakmadılar. Ki Kocaoğlu’nun çantasında Olgun Atila vardı, büyükşehir adayı olarak koyacaktı. Koymadı kendini koydu.

SELVİTOPU İÇİN DENİZ YÜCEL, ÇETİN ÖZDEMİR, EDNAN ARSLAN İNANILMAZ BİR ÇABA GÖSTERDİ

Muhittin Başkan gösterişi sevmeyen biri. Gitti geldi. Karabağlar gitti geldi. Çetin Özdemir inanılmaz bir çaba gösterdi onun için. İl başkanıyla çok ciddi tartışmalar yaşandı. Haklı gerekçeleri vardı. Muhittin Selvitopu olduğunda, Muhittin Başkan’ın devamından yanayım tavrı vardı. O gece Muhittin Başkan atanmasaydı, istifasını verecekti. Güzel ve kıymetli bir çabaydı. O süreçte de hakikaten Deniz Yücel de Muhittin Başkan ile ilgili ağırlığını koydu. İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Güzelbahçe’nin gelişi ve Muhittin Başkanın kalışıyla ilgili inanılmaz bir çaba gösterdi. Selvitopu gidiyor, ednan Arslan korumalar tarafından aşağı indiriliyor. İkinci kez tekrar yukarı çıkıyor ve anlatıyor, genel başkan Heval Savaş’ın üstünü çiziyor ve Selvitopu bu kadar sıkıntılı bir mücadeleden sonra geri geliyor.

BATUR’UN KENTE GİRİŞİ DE MUHTEŞEM OLDU

Seferihisar Soyer’in geldiği memleket. O da kendine yakın birini atattı herhalde. Torbalı’da İsmail Başkan çok sıkıntılar yaşadı. İsmail Uygur isminin Torbalı’da bir karşılığı var. Torbalı’ya girişi görkemli oldu. Kaybettiği ilçelerden birinde CHP doğru adayı atadı. Abdül Batur’un kente girişi de muhteşem oldu. Konak ilçe başkanının da güzel bir açıklaması oldu. Mehmet Ali Çalkaya mevcut başkan. Ben değişebileceğini düşünüyordum, değişmedi devam etti. Burak Oğuz Urla için çok doğru bir isim. Hem entelektüel birikimiyle hem de tavrı ve kişiliğiyle Urla’ya yakışacak.

İNCE SOYADI GİBİ İNCE VE NAİF BİR ADAM

Mustafa İnce. Güzelbahçe’ye aday bulamadılar. İnce hakikaten soyadı gibi ince ve naif bir adam. Kaldı. Orada da sıkıntı olmaz. Halil Arda.Gaziemir. ben tanımıyorum. Gaziemir’in yerlisi. Mevcut başkan 3 oyla kaybetti Arda’ya karşı. Bergama’da İdris Başkanın işi çok zor. Ağırlığını tartışmaya gerek yok. Ama AK Parti’nin çok güçlü olduğu yerlerden birisi. Bayındır Ufuk Sesli ile devam etti.  Seçimin sonucunu ben çok merak ediyorum. Menderes’te Mustafa Kayalar çok tartışma konusu oldu. Ahmet Pala’yı bekliyordum. Pala imza vermişti biliyorsunuz genel başkanın gelmesiyle ilgili. Dosyasını yırtıp atmışlar. Feridun Yılmazlar’ı göreceğiz. Karabağlar’da İlkay hanım var. İlçeler böyle. Ama her tarafta yangın var.

AZİZ BEY SAĞDUYULU DAVRANDI

Dönelim Tunç Soyer’e. Aziz Bey’in yanına gitti. Keyifli mesajlar vardı. Aziz Bey dün hemen bir açıklama yaptı. Bu kadar şey söyledin Tunç Başkan ile ilgili, 15 bin kişilik yerden büyükşehir başkanı mı olur. Süngüleri düşmüş Kocaoğlu’nun gördük. Keşke süreci götürürken de böyle olsaydı. Tunç başkanı tebrik ederim. Aziz bey sağduyulu davrandı. İlk randevu talebini de kabul etti. Bu fotoğraf CHP örgütleri için de önemliydi.

SOYER’İN KAMPANYASINDA BÜTÜN TÜRKİYE SOYER’İ KONUŞACAK

Bence Tunç Soyer’i tanımıyor İzmirli. Onu tanıdıkça, konuştukça ben İzmir’in bütün siluetinin değişeceğini düşünüyorum. Dün uçakta beraber geldik. Telefonu bir saniye durmadı. Yarım saat sohbet ettik. Öyle şeyler anlattı ki, etik olarak anlatamam. Kampanyasında bütün Türkiye Soyer’i konuşacak. Bütün Türkiye’yi dahil edecek bu kampanyaya. Yarın ya da öbür gün konuğumuz olacak. İnşallah burada açıklar. Ama inanılmaz güzel, keyifli projeleri var. İnanılmaz keyifli işler yapacak. Öyle büyük heyecanla anlatıyor ki, inanamazsınız.

30-40 YIL ÖNCEKİ MEVU, İYİ PARTİ İL BAŞKANI SOYER İLE KONUŞMAYACAK MI'

Bence İzmir il başkanı kamuoyunda pompalanan şey. Bu adam on yıl başkandı. Şimdi mi aklınıza geldi Tunç Soyer’in babasını konuşmak. Babasının durumuyla ilgili neden açıklama yapsı? 30-40 yıl önceki mevzu. Akşener, babadan oğula geçmez diye güzel bir açıklama yapmış. İyi parti il başkanı şimdi Soyer ile konuşmayacak m? CHP’de Soyer’e muhalif olan x belediye başkanına yakın olan ve ona yaranmak için Soyer’i yerden yere vuran gazeteciler başta olmak üzere unutmuşlar. İftira, yalan, hakaret edenleri inşallah unutmaz Soyer.

İZMİR DÜŞERSE KALE DÜŞER,CHP’NİN C’Sİ BİR DAHA KONUŞULMAZ İZMİR’DE

CHP’lilerin şuna dikkat etmesi lazım; Soyer on yıldır başkan. Son dönem babası üzerinden vurmaya çalıştılar. Bu parti Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bir isme oy vermedi m? Neden kimse bağırmad? CHP Ankara Büyükşehri Belediye Başkan adayı eski MHP’li. Ama burada on yıl CHP’de başkanlık yapmış bir adama baban şöyle yapmış. Böyle bir şey olabilir m? İzmir düşerse kale düşer. CHP’nin bir daha C’si konuşulmaz. AK Parti alırsa, bir daha bırakmaz. İzmir’de AK Parti ön yargıları kırıp da Zeybekçi seçilir de yaşam tarzına karışmazsa, vatandaş yine oyunu verece? Burada tehlikeli bir şey var. CHP’nin kendi içinde yarattığı bir algı var. Soyer ile ilgili bu algıyı kesmeleri lazım. Siz MHP’liyi aday yapıyor, çalışıyor ve oy veriyorsunuz, ama kendi başkanınızın aday olmaması için elli bin tane film çeviriyorsunuz. CHP’nin bu anlamda buna mola verip hakikaten CHP örgütlerinin, ilçe başkanlarının bir araya gelip hızla bu soruna da çözüm bulup gümbür gümbür seçim kampanyasının başlaması lazım.

AK PARTİ VE CHP BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI GÜZEL YARIŞACAK

CHP’nin elinde bugüne kadar hiç alışık olmadıkları bir büyükşehir belediye başkan adayı var. Dört saat boyunca biz kendisiyle kenti ve siyaseti konuştuk. Umudum inanılmaz arttı. Sayın Zeybekçi de İzmir’i dinliyoruz dedi. Projelerin havada uçuştuğu, tartışmaların olmadığı bir süreç var. İki aday da böyle. Yarışacak. Özellikle CHP ve AK Parti adayları için İzmirlilerin yoğun bir katılım göstermesini bekliyorum seçime.

BAYRAKLI’DA KARABAĞ İSMİNİN MASAYA GELMESİ İÇİN NİYETİNİ İFADE ETMELİ

Bayraklı ve Buca açıklanmadı. Bütün İzmir bu iki ilçe için kavga edecek. Bayraklı’da öngörüm yok. On yıl başkanlık yapmış bir belediye başkanının yanındayım. Kalbimden geçen Hasan Karabağ. Geri gelmesini isterim. Ama sayın başkanın aldığı bir karar var. Döner mi vazgeçer mi bilmem. Partim bana bu görevi verirse elimi taşın altına koyarım diyerek adaylık sinyali verdi. Bunun genel merkeze ve genel başkana ulaşması lazım. Masaya isminin gelmesi için bu niyetini ifade etmesi gerekiyor.

PİRİŞTİNA BUCA’DA KAVGAYI BİTİRDİ, BUCALILAR GÜLEN BİR BAŞKAN GÖRDÜ

Buca’ya gelirsek; CHP’nin şu an Buca’da tek kavgasız gürültüsüz götürecek olan kişi Levent Piriştina. Enteresan bir başkanlık yaptı. Siyasi kavgalardan, şovdan uzak çalıştı. Kavgayı bitirdi. Buca’yı değiştirdi. Üniversite kenti oldu. Pırlanta merkezleri kurdu. Buca’da gülen bir başkan gördü Bucalılar. Bir başkanın yapabileceği her şeyi Levent Piriştina yaptı. PM’den dönmesi de güçlendiriyor. Sayın genel başkanın da İzmir’de beni yanılttılar demesinde bu gibi gerekçeler var. Piriştina umarım geri gelir. Doğru düzgün genç aday yok.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.