Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: Kılıçdaroğlu Kocaoğlu'nu aday göstermeyecek

Umutoğulları: Kılıçdaroğlu Kocaoğlu'nu aday göstermeyecek

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, CHP’de son gelişmeleri değerlendirdi. TV 35 Genel Koordinatörü Refik Pak ile birlikte gündemi değerlendiren Mithat Umutoğulları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasına karşın yeniden aday olacağını açıklamasının siyasi bir karar olduğunu söyledi. Umutoğulları’ndan çarpıcı değerlendirmeler

  • Ege Postası
  • 18.01.2019 - 15:10

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Mithat Umutoğulları, “Aziz Beyin bu kararı tamamen siyasi bir karardır. Elindeki siyasi ve ekonomik gücü kaybetmemek için etrafındakiler Aziz Beyi ateşe attı bence. Etrafındakilerin Aziz Bey’i bu konuda da sıkıştırıp onaylamadığı bir kararı vermek zorunda bıraktıklarını düşünüyorum” dedi.

AZİZ BEY MEZARDA SİYASETİ BIRAKIR

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun siyaseti ancak mezarda bırakacağını kaydeden Umutoğulları, “Siyasette iki kere iki dört yapar. Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıllık süre içinde sadece kendini düşündüğünü görüyoruz. Hiçbir insanın önünü açmadığını, sadece kendini düşündüğünü, bencillik yaptığını hepimiz biliyoruz. Aziz Bey ne zaman siyaseti bırakı? Mezarda bırakır” diye konuştu.

AZİZ BEY İZMİR’DE CHP’Yİ TİYATROYA ÇEVİRDİ

Mithat Umutoğulları, Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’de CHP’yi tiyatroya çevirdiğini kaydederek, “Aziz Bey İzmir’de CHP’yi tiyatroya çevirdi. Başrolü de yönetmeni de Aziz Bey. Bu oyunu istediği gibi oynuyor. Metni istediği gibi değiştiriyor. Ya bu tiyatronun sahibi, müdürü, üst yöneticileri yok m? Neden kimse müdahale etmiyor'” diye sordu.

KILIÇDAROĞLU, AZİZ KOCAOĞLU’NU ADAY GÖSTERMEYECEK

CHP Liderinin Aziz Kocaoğlu’nu yeniden aday göstermeyeceğini savunan Umutoğulları, “Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamayacak. Kılıçdaroğlu Aziz Kocaoğlu’nu aday göstermeyecek, kesin. İlçelerde ona yakın bir tane belediye başkanı bırakmazlar” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Aziz Beyin aday olacağını belirtmiştik bir önceki programda. Alaattin Bey’den yana tavır koymuyorsa Aziz Bey, bu onun aday olacağı anlamına gelir demiştim. Başkan genel merkeze gelerek aday olacağını açıklamıştı. 6 ay önce sayın başkan çok makul ve uygun bir dille aday olmayacağını ifade etti. Gerekçelerini sıraladı. Tadında bırakacağı bir döneme denk gelmişti Aziz Bey.

HERŞEYİN BİR SONU VAR

Aziz Bey’in katıldığı açılışa belediyeler personel taşıdı. Genel sekreter imzalı yazıyla katılımı zorunlu tutuldu. İlk kez zorunlu katılım şart koşuldu. Görkemli bir kalabalığa seslendi. Ne değişt? 15 yıl kente hizmet etmiş bir belediye başkanı Aziz Bey. Aziz Bey’in sokakta hala bir karşılığı var. Ancak herşeyin bir sonu var. 71 yaşında bir ismin bu kadar sağlıklı tempolu şekilde çalışacağının garantisi yok. Bence sağlık açısından da bu kararını gözden geçirmeliydi.

AZİZ BEY’İN BU KARARI TAMAMEN SİYASİ BİR KARARDIR

Aziz Beyin bu kararı tamamen siyasi bir karardır. Elindeki siyasi ve ekonomik gücü kaybetmemek için etrafındakiler Aziz Beyi ateşe attı bence. Etrafındakilerin Aziz Bey’i bu konuda da sıkıştırıp onaylamadığı bir kararı vermek zorunda bıraktıklarını düşünüyorum.

AZİZ BEY MEZARDA SİYASETİ BIRAKIR

Siyasette iki kere iki dört yapar. Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıllık süre içinde sadece kendini düşündüğünü görüyoruz. Hiçbir insanın önünü açmadığını, sadece kendini düşündüğünü, bencillik yaptığını hepimiz biliyoruz. Aziz Bey ne zaman siyaseti bırakı? Mezarda bırakır. Onu o koltuğa getiren Alaattin Yüksel’dir. Aziz Kocaoğlu Bornova’da esnaflık yaparken önce Bornova’da başkanlık yaptırdı. Ardından büyükşehire getirdi. O günden beri Aziz Bey, onunla siyaset yapmış herkese ufak işlerle, ancak kendisinin önüne geçmeyecek şekilde siyaset yapma şansı verdi. Aziz Beyin o bencilliğinin tekrar nüksedeceğini, birini önermek yerine bugünü bekledi. Kendince hazırlık da yapmış.

KOCAOĞLU SİYASETEN HİÇ DÜRÜST ADAM DEĞİL

Altı ay partim bir aday bulamadı, bu nedenle yeniden adayım dedi. Aziz Kocaoğlu’na herkes dürüst adam diyor. Evet belediyecilikte dürüst. Hırsızlık, arsızlık yapmamıştır. Ama Kocaoğlu siyaseten hiç dürüst bir adam değil. Herkese kazık atmış bir adamdır. Aziz Kocaoğlu etrafındaki herkese kazık atmış adamdır. Bir tane adam gösterin ki, onunla siyaset yapmış kendi iradesiyle siyaset yapmı? Bu partiye neden bir tane adam yetiştirmedini? 15 yılda on tane il başkanı değişti. Hepsi de onun istemediği adamlar oldu.

40 YILLIK ARKADAŞINA KAZIK ATAN BİR ADAMDAN NE BEKLİYORSUN'

Örgüt için bugüne kadar Aziz Kocaoğlu hiçbir şey yapmadı. Bir daire başkanı yapmadı kimseyi, hiçbir yere getirmedi. Partide yetişmiş siyasetçi var. Olgun Atila insan olarak iyi ama Kocaoğlu’nun gölgesinde. Aziz Bey’in koltuğa taşıdığı isim o. Buna aykırı davranan tek isim Alaattin Yüksel. Ne Aziz Kocaoğlu’nu ne başkasını dinler Alaattin Yüksel. 40 yıllık arkadaşına kazık attı. Onu aday yapıyor. Yüksel, Kocaoğlu’na sormadan kesinlikle alana çıkmaz. O da ben aday değilim demiştir. 40 yıllık arkadaşına kazık atan bir adamdan ne bekliyorsun'

BİR AK PARTİLİ BİLE BU KADAR AĞIR KONUŞMADI CHP’Yİ ELEŞTİRİRKEN

Partiye açtı ağzını yumdu gözünü CNN Türk’te. Bunu yapan bir adam. Genel başkanın koltuktan indirmek için imza topladın, ilgili kurullarda ağır ithamlarda bulundun. Bir AK Partili bile bu kadar ağır konuşmadı CHP’yi eleştirirken. Aziz Bey, 15 yıldır İzmir’deyim hala çöp sorununu çözemedim diyor m? Körfezin kokusunu hala bitiremedim, hala ulaşım sorununu çözemedim, kentsel dönüşümü yapamadım diyor mu'

TEK ÖZELLİĞİN DÜRÜST OLMAK

Bayraklı’da kentsel dönüşüm durdu. İnsanlar ne evini satabiliyor, ne bir şey yapabiliyor. Bunları bunları yapamadık. Genel başkan değişikliği olsun. Ben de bunları bunları yapamadım değişsin. Ben çok dürüst bir insanım. Herkes dürüst. Tek özelliğin dürüst olmak. İnsanlar bu kentte daha başka bir şey olsun istiyor. Güzeltepe, Bayraklı, Yamanlar’da kentsel dönüşüm yap. Yapamıyorsun. partinin önünü tıkıyorsun, yeni başkanlar gelmiyor.

15 YIL ÖNCE BAŞLADIĞIN YERDESİN

15 bin nüfuslu kentte belediye başkanlığı yapan adam bugün büyükşehir belediyesinin en güçlü adayı ise, sen 15 yıl önce başladığın yerdesin. Niye Türkiye’ye açmadın partin? Madem partindeki yöneticiler beceriksiz. İzmir’den yürüseydin. Hangi arkadaşın buradan Mardin, Siirt, Muş, Van’a gittiğinde, hangi arkadaşına sen destek verdi? Önlerini açsaydın. Büyükşehirin imkanlarını onlara açsaydın. Tek derdin ne, 3 tane zavallı belediye başkanını bulmuşsun, onlara baskı yapıyorsun.

AZİZ BEY İZMİR’DE CHP’Yİ TİYATROYA ÇEVİRDİ

İkna edemediğin adamın kızını, oğlunu işe al. Belediyede iş ver. Böyle küçük şeylerle yönetiyorsun. Almışsın partiyi eline. İzmir’de CHP’yi tiyatroya çevirdi. Başrolü de yönetmeni de Aziz Bey. Bu oyunu istediği gibi oynuyor. Metni istediği gibi değiştiriyor. Ya bu tiyatronun sahibi, müdürü, üst yöneticileri yok m? Neden kimse müdahale etmiyor'

KENDİ İMPARATORLUĞUNU KURMUŞ

Siyasette hedefi yok. Burada kendi imparatorluğunu kurmuş. Özerkliğini de ilan etmiş buradan. Nasıl olsa sokaklarda aman AK Parti gelmesin diye oy veriyor. 72 yaşında torun bakacak hali yok. Şaşaya, pofpoflanmaya alışmış.

METROYU KAÇ SENEDE YAPTIĞINI GÖRDÜK

Kendi partisinin politikalarını, genel başkanını bu kadar yerden yere vurmuş bir büyükşehir belediye başkanının yeniden adaylık dosyasını vermesi, bu dosyayı genel merkezin alması CHP’nin sorunu. Söylediği her şey, şaibeli iş olmadı hakkımda falan diyor. Ergun Özgün hakkında şaibe mi vardı, Cevat Durak, Tahir Şahin ya da diğer başkanlar hakkında şaibe mi old? Desene şu projeleri yaptım, şu kadar para harcadım. Ben bu kadar para biriktirdim. Metroyu kaç senede yaptığını gördük. Yağmur yağıyor insanlar sular altında kalıyor. Ne yaptın sen bu kent? Bunu anlat. Bir tane proje mi konuştu? Ben dürüst adamım.

KILIÇDAROĞLU KOCAOĞLU’NU ADAY GÖSTERMEYECEK

Kimse de sen partiden büyük müsün demiyor CHP’de. MYK’ya giriyorsun, partinin genel başkanına adayın var m? Sana ne y? Ben partinin genel başkanıyım. MYK’da öğrenirsin. İstediği cevabı alamayınca ben adayım. Ne diyecek genel başkan, olma mı demeyece? Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamayacak. Kılıçdaroğlu Aziz Kocaoğlu’nu aday göstermeyecek, kesin. İlçelerde ona yakın bir tane belediye başkanı bırakmazlar. Kılıçdaroğlu nasıl Özkan’ın önünü açtı, Aziz Kocaoğlu’nun karşısına siyaset yapacak birini çıkardı. Aziz Beyin karşısına git, büyükşehir adayı sensin diyecek genel başkan. Bir tane ilçeye onun istediği başkanı atamazlar.

SEÇİMDEN SONRA KURULTAY HESAPLARI YAPILIYOR

Seçimden sonra kurultay hesapları olacak. Genel merkezin de Aziz Bey’in de tüm hesabı bu. Bir imza hareketi başlayacak. Hemen bir değişim. Bunun öncülüğünü Aziz Kocaoğlu yapar, elinde güç var. İki tane şık var. Kocaoğlu ve genel merkez anlaşırsa, birinci şık; Aziz Bey ile pazarlık yapacaklar.

AZİZ BEY İLE PAZARLIK YAPABİLİRLER

1 Nisan’dan sonra imza hareketine destek vermeyeceksin diyecekler. İkinci şık; seçilir Aziz Bey. 3 ay sonra yerine başkasını bırakır. Onlar oradaki o koltuğu korumaya çalışıyor. Aziz Bey seçim kazanır, gelir, arkasından rahatsızım deyip düşündüğü kişiye koltuğu bırakır ve belediyeyi dışarıdan yönetmeye devam eder.

BİR TANE ADAM AZİZ BEY İÇİN GÖZYAŞI DÖKMÜŞ MÜDÜR'

Aziz Bey’in hedefi olmadı bugüne kadar. Tunç Soyer’e bakın, Seferihisar’dan başlayan hareketimiz Türkiye’ye yayılacak, yükselecek diyor. İsterseniz köyde muhtar olun. Ne yaptığınız değil nereye baktığınız önemli. Belediye önündeki duygusal konuşması, bağı, acaba Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde oldu m? Bir tane adam Aziz Bey için gözyaşı dökmüş müdü? Bıraktığında bir baktı ki kimse bir şey demiyor. Olmayacağım dediği koltuğu gidip talep etmek zorunda kaldı.

Büyükerşen gibi taraftarlarını yaratsaydı insanlar dön derdi. Hasan Karabağ örneğine bakın. Sen bunu yaratabildin m? Seferihisar’da Tunç Soyer derken insanlar için çöpü toplamadı demiyor ki'

ADAYIM DESEN BU İSİMLERİN ÇOĞU ADAY OLMAZDI

Abdül Batur büyükşehir adaylarından. Hala en şanslı isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. Zaten Tunç Soyer ile Abdül batur arasında gidilip gelindi. Abdül Batur sizinle siyaset yapmış, adaylığını açıklamış. Siz tekrar aday olup insanların önünü kesiyorsunuz. Bir de düşmanlık yapar. Seçilirse büyükşehir adayı oldu diye. Adayım dese bu isimlerin çoğu aday olmazdı. Sen neden insanların hayalleriyle oynuyorsun'

CHP GENEL MERKEZİNİN TAVRI ÇOK ÖNEMLİ

CHP Genel Merkezi’nin tavrı çok önemli. Aziz Beyin dosyasını alması, aday yapacakları anlamına gelmez. Aziz Bey ve tayfaları bir rüzgar yaratmaya çalışıyor. Bazı medya grupları, o kadar enteresan yazılar yazıyor ki.. Bırakalım şakşakçılığı. Çünkü tüm geçim kaynakları büyükşehir. Bu kente haksızlık yapmayın. Büyükşehir belediye başkanına iki yıl önce dilekçe verdim, kurum olarak sizden reklam istemiyoruz, bizi reklam listenizden çıkarın dedim. Aziz Kocaoğlu’na ve siyasetine asla inanan biri değilim. Tekrar belediye başkanı olsa yine görüşmem. Tuncay Özkan geldi, ziyaret etti. Kapımızı açtık, sohbetimizi yaptık.

İBRE BATUR’DAN YANA DÖNEBİLİR

CHP’de eğer Tunç Soyer’i genel başkan dayatırsa, derse, bir tek üçüncü yol kalıyor. Aziz Bey’e yakın mı, yakın. Bir tek çizgi kalır. Mevcut adaylardan Abdül Batur doğru aday olur. İbre Batur’dan yana dönebilir. Genel başkan dirayetli durursa Tunç Soyer’i MYK’dan çıkarır, aksi durumda Abdül Batur olur. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.