Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulusalcı kanattan Güler'den o soruya çarpıcı yanıt

Ulusalcı kanattan Güler'den o soruya çarpıcı yanıt

CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, 2015'teki genel seçimi hatırlatıp, "Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmak için var gücümüzle çalışmamız gerek" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2014 - 13:03
Milletvekili Birgül Ayman Güler partisinin İzmir Kınık İlçesi'ndeki lokalinde partililerle biraya geldi. Burada partilere seslenen Güler, Ankara'da işlerin iyi gitmediğini söyledi. Milletvekili Güler, "Türkiye savaşa sokulmak isteniyordu ve bu fiilen gerçekleşti. Şu an Türkiye fiilen savaşın içinde. Bu nedenle 2015 genel seçimleri Türkiye için çok önemli. AKP Hükümeti 2015 seçimleri için yine tek başına iktidar ve 367 üzerinde milletvekilini hedefliyor. Bizlerin çok çalışıp, Ülkemizi AKP iktidarından kurtarmak veya 367 milletvekili ile meclise gelmesini engellemek için var gücümüzle çalışmamız gerek" diye konuştu.

Geçen 13 Mayıs'ta Manisa Soma'da meydana gelen maden faciasında oğlu Ergün Sidal'ı kaybeden parti üyesi Durmuş Sidal'ın "Size kızıyorum. İktidar milletvekillerinde tek bir ses çıkmıyorken siz mecliste bölük pörçük ayrılıyorsunuz. Genel başkana başkaldırıyorsunuz" diyerek sitemde bulunması üzerine Güler 'Kızmak sevgiden gelir. Önce neye ve niçin karşı çıktığıma bir bakalım. Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde genel başkanımız ile ters düştük. Çünkü, cumhurbaşkanlığı aday süreci başladığında partili vekillere hiç bilgi verilmedi. O tarihte, parti meclisi üyesiydim. 16 Haziran'da genel başkanımız, 'Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'dur' dediği anda tüm Türkiye gibi ben de o gün adayımızı öğrendim. Bu isim parti meclisine hiç gelmedi. Bu konu grubumuzda da hiç görüşülmedi. 'Bu aday nasıl belirlendi'' diye sorduğumuzda 'Siz ne yapacaksını? Sorumluluk bizde. Adayımızı belirledik' dediler. Bizim itirazımızın iki nedeni vardı. İhsanoğlu, Cumhuriyet'e yönelik tehditleri ortadan kaldırabilecek bir aday değil ve hiç bir zaman da CHP saflarında var olmamıştır. Ayrıca, Türkiye ilk defa iki turlu seçime gitti. Bu tür seçimi en çok yapan Fransızlar şöyle bir tespit yapmış; zayıf olan taraf ilk turda fazla adayın seçime katılmasını sağlayıp seçime katılım oranını yükseltip sonucu ikinci tura bırakıp zafere ulaşmayı uygun görürken biz de güçlü olan Recep Tayyip Erdoğan karşısına bunu tersi bir şekilde tek aday ile gitmenin yanlış olduğunu genel başkanımıza söyledik Fakat bize 'Hayır, bizden tek aday çıkacak hatta MHP de aday çıkarmayacak' deyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığını altın tepsi içinde sunduk. Seçimden sonra partide kaybetmenin verdiği kızgınlıkla birilerinin bu seçim nedeniyle hesap vermesi gerektiği yönündeki seslere, 'Kurultay'a ne gerek var. Hesap verilecek bir şey yok' diye cevap verilip,

'AKP'Yİ KADINLAR SANDIĞA GÖMECEK' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

bu söylemlerde bulunanlara 'bölücü' denildi. Amacımız partiyi bölmek değil yanlışı genel başkanımıza anlatmaktı" diye yanıt verdi.

KONAK BELEDİYE BAŞKANI SEMA PEKDAŞ'IN ADAYLIĞI

Bir partilinin "Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın adaylığına niye karşı çıktınız'" sorusu üzerine ise Güler Pekdaş'ın 30 Mart seçimlerinde aday olma koşullarına uymadığı için karşı olduklarını belirtti. Güler, "Pekdaş, adaylık süresini dolmasına iki gün kala partinin Konak Teşkilatı'na Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından getirilip, üye yapılmış ve yine partimiz tarafından aday olarak ilan edilmiştir. Bu karar 4 ay boyunca, 'Ben bu işi yaparım' diyerek çalışan aralarında 11 arkadaşımızın saygınlığı ortadan kaldırıldı. Ayrıca, bu arkadaşımızın Atatürk ile rozet ile ilgili baroda yaptığı çalışmalar ile ilgili hesabını veremediği açıklamaları var. Baro'da, bayrağı kaldırmış, Atatürk'ü kaldırmış, 'Atatürk rozeti' siyasi simgedir demiş. HDP ile beraber hareket etmiş, KCK avukatlığını yapmış. Aday yapma usulüne bak bir de aday gösterilene. Burası Cumhuriyet Halk Partisi, siz bunu kabul edebilir misiniz'" diye konuştu.

Parti üyesi Fehim Avçil'in 'Peki ama Sema Pekdaş seçildi" demesi üzerene Güler bu defa "Vatandaş partiye oy veriyor" yanıtını verdi. İkna olmayan Avçil, 'Vatandaş partinin belirlediği her adaya oy vermiyor. Verseydi., İhsanoğlu bu kadar düşük oy almazdı" dedi.

Milletvekili Güler, bir süre daha partililerle sohbet ettikten sonra Kınık'tan ayrıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.