Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulema'dan hastane incelemesi

Ulema'dan hastane incelemesi

Ulema'dan hastane inşaatında inceleme! Çiğli'ye tam donanımlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi İzmir'e 2.7 milyar liralık sağlık yatırımı

  • Ege Postası
  • 21.10.2014 - 12:35
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, bölgesindeki büyük bir açığı giderecek olan Çiğli Eğitim ve Araştırma hastanesinin yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir'deki sağlık yatırımlarının en büyüklerinden biri olan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. 


ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Ulema'ya AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Kaner de eşlik ederken, hastanenin yapımından sorumlu yetkililerden Kuzey Genel Sekreterliği Tıbbi Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Özgür Sönmez ve Buca Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yusuf Kurtulmuş tarafından inşaat çalışmaları ve hastanenin kapasitesi ile ilgili bilgi verildi.  

İncelemenin ardından ardından bir açıklama yapan Nesrin Ulema, bölgedeki sağlık hizmeti ihtiyacını büyük ölçüde giderecek olan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Şubat 2015'te bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.  

TAM TEŞEKKÜLLÜ ARAŞTIRMA HASTANESİ

Hastane ile ilgili bilgi de veren Ulema, "Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi 512 yatak kapasiteli olacak. 30 Kasım 2012 tarihinde temeli atılan ve 112 yoğun bakım yatağının bulunduğu hastanemiz; 400 yatak kapasiteli servisler, 112  poliklinik odası, 18 ameliyathane, 2 anjiyo ünitesi, KVC merkezi, kemoterapi ünitesi, Endoskopi üniteleri, FTR merkezi, 17 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, 17 yataklı yanık tedavi merkezi (10 yatak yoğun bakım), 289 kişilik konferans  salonu, kreş ve kütüphaneler, 500 araçlık otoparkı ile hizmet verecek" dedi. İnşaatına 17 30 kasım 2012 tarihinde başlanan hastanenin 19 Şubat 2015'te bitirilmesi planlanıyor.

AZİZ KOCAOĞLU’NU GÖREVE ÇAĞIRDI

“Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dikili, Menemen, Aliağa, Çiğli İlçeleri’ne hitap edecek ve 1 milyon kişiye hizmet verecek” diyen Ulema, özellikle Çiğli’den gelen vatandaşların hastaneye ulaşımının kolaylaştırılması için bölgeye bir alt geçidin yapılması noktasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu göreve çağırdı. Çiğli’den gelen vatandaşların hastane bölgesine geçmesi için kendilerince çözümler ürettiğini ve bunun da tehlikeli durumlara davetiye çıkardığını kaydeden Ulema, Kocaoğlu’nun da bu konuda sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

2.7 MİLYAR LİRALIK SAĞLIK YATIRIMI

AK Parti iktidarında geçen 12 yılda sağlık alanında reform niteliğinde düzenlemeler yapıldığının da altını çizen Ulema, İzmir'e yapılan sağlık yatırımlarının değerinin 1 milyar lirayı aştığını, devam eden projeler tamamlandığında İzmir'in bir sağlık üssü olacağını da sözlerine ekledi. Ulema, İzmir’in kamu özel sektör iş birliği ile yapmayı planladıkları yatırımların değerinin ise 1.7 milyar lira olduğunu sözlerine ekledi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.