Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulema: Kürtler oynanan oyunun farkında!

Ulema: Kürtler oynanan oyunun farkında!

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, son dönemde yaşanan terör olaylarından AK Parti’yi sorumlu tutanların kendi ihanetlerini örtmek için “Çamur at izi kalsın” mantığıyla hareket ettiğini söyledi. “Bir şans verelim” düşüncesiyle HDP’ye emanet oy verenlerin 7 Haziran sonrası gerçeği gördüğünü belirten Ulema, “Türk Kürt bu ülkede yaşayan 78 milyonun artık bu oyunlara prim vermeyeceğini düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.10.2015 - 13:06
Seçim çalışmaları kapsamında İzmir’de yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek gündemi değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 7 Haziran ve sonrası, koalisyon görüşmeleri, terör olayları ve terörle mücadele operasyonlarının yanısıra, 1 kasım seçimleri ve AK Parti’nin 4 Ekim’de acıkmayacağı seçim bildirgesi ile ilgili soruları yanıtladı. 

7 Haziran’da milletin AK Parti’yi tek başına iktidar yapmadığını, ama AK Parti’siz hiçbir düzene de onay vermediğini belirten Ulema, yüzde 41 gibi önemli bir oy oranı olmasına rağmen seçmenin AK Parti’yi eksiklerini tamamlama, bazı hatalarını görmesi ve buna göre yeni bir strateji belirlemesi noktasında uyardığını kaydetti. 

“7 HAZİRAN’DA MİLLETİN MESAJINI ALDIK”
“Mesaj çok iyi alındı ve parti üst kurullarımız, teşkilatlarımız ve milletvekilleri olarak bizler gereken çalışmaları yaptık” diyen Ulema, 7 Haziran sonrası AK Parti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sandıktan çıkan mesajın gereği olarak koalisyon görüşmeleri için heyetler görevlendirildiğini, siyasi partilerin kapısının çalındığını hatırlatan Ulema, HDP ile bir koalisyon kurma niyeti olmayan AK Parti’nin MHP ve CHP’nin kapısını çaldığını, bunun karşılığında MHP’nin ve Devlet Bahçeli’nin “İstemezükçü” bir yaklaşımla bütün kapıları kapattığını ifade etti. 

CHP İLE NEDEN KOALİSYON OLMADI'
CHP ile koalisyon görüşmelerinin CHP’li yöneticilerin “Sizinle görüşebiliriz” açıklamalarının ardından başladığını ancak, özellikle Dış Politika, Türkiye’nin büyük yatırımları ve olmazsa olmazları konusunda ayrılığa düşüldüğünü, CHP’nin ısrar ettiği restorasyon hükümeti modelinin, AK Parti’nin Türkiye’ye adeta çağ atlattığı 13 yıllık birikimlerin, hizmetlerin, yatırım hamlelerinin, büyük projelerin, temel hak ve hürriyetler noktasındaki kazanımların tamamının inkar edilmesi ve yeniden bir yapılanmaya gidilmesi anlamı taşıdığı için kabul edilemez olduğunu vurguladı ve seçim kararının bu görüşmeler sonucunda alındığını söyledi. 

KÜRT VATANDAŞLARIMIZ SÜRECİ İYİ ANALİZ ETTİ
Ulema terör olayları ve operasyonlarla ilgili olarak da şöyle konuştu: “AK Parti’yi bugünkü terör olaylarının sorumlusu gibi gösterenler, Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden algı operasyonu yürütenler kendi ayıplarını ve kendi eksiklerini örtmek için çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmektedirler. Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız terörün sonlandırılması ile ilgili gövdesini taşın altına koymuş ve bununla ilgili çok önemli adımları da atmıştır. Burada HDP'ye emanet oy veren, bizim partimiz de bir kere barajı geçsin diye oy veren Kürt vatandaşlarımızın bu süreci çok iyi analiz ettiğini düşünüyorum.”

HDP MİLLETİN VERDİĞİ ŞANSI KULLANAMADI
“Bu süreç KCK'nın 11 Temmuz'da eylemsizlik kararını geri çekmesi ile birlikte başlamış, eş başkanlarının sırtlarını nerelere dayadıklarına ilişkin beyanatları, bir tükürükle PKK'nın Türk ordusunu boğabileceği türünden haddi aşan bir takım senaryolar devreye girmiştir. Daha ötesi bazı HDP milletvekillerinin kendi araçları ile silah sevkiyatına aracılık ettikleri ortaya çıkmıştır. Suruç ile birlikte yatağında uyuyan iki polisimizin şehit edilmesi ve ardından gelişen olaylar neticesinde maalesef ülkemiz için çok önemli bir kazanım olan çözüm süreci rafa kaldırılmıştır. Bu ülkede yaşayan vatandaşlar HDP'ye bir fırsat verdi. Kürt-Türk kim oy verdi ise bir fırsat verdi, 80 milletvekili ile Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosunda temsil hakkı verdi. Madem demokrasi, madem barış diyorsunuz; bir elinizde demokrasi bir elinizde silahla devleti tehdit ederek ne Kürt vatandaşlarımızın hakkını savunabilirsiniz, ne de barışa ve demokrasiye katkı sağlayabilirsiniz. Ne zamanki silahlar gömülecek ve tehdit unsurları bu ülkenin dışına çıkacak o zaman süreç başlayacak. Bizim Kürt vatandaşlarımızla, bölgede yaşayan Kürt seçmenlerimizle bir sorunumuz yok.”

4 EKİM’DE BÜYÜK YOLCULUK BAŞLIYOR
Ulema son olarak, 4 Ekim’de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacak olan AK Parti Seçim Bildirgesi ile ilgili de şunları ekledi: 
“4 ekim itibari ile parti programımızı açıklayacağız. 7 Haziran seçimlerinde vatandaşlarımızın bize uyarı olarak vermek istediği bütün mesajlar değerlendirildi ve ülke bütçesi ve ekonomisi ölçüsünde de bunların yerine getirilmesi yönünde üst kurulumuz çok ciddi çalışma gerçekleştiriyor. 4 Ekim'den sonra inşallah 1 Kasım'dan sonraki Türkiye, birlik, bütünlük, istikrar ve güven ortamının devam ettiği bir Türkiye'nin hep birlikte yolculuğuna başlayacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.