Dolar 32,3087
%0.11
Euro 35,1447
%0.17
Altın 2.466,300
%-0.06
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ukrayna üniversiteleri ilgi görüyor

Ukrayna üniversiteleri ilgi görüyor

Ukrayna İzmir Fahri Konsolosluğu, Ukrayna'da üniversite eğitimi görmek isteyen öğrencilere destek veriyor.

  • Ege Postası
  • 28.09.2016 - 09:50

Fahri Konsolos Çetin Güvercin, “Konsolosluk olarak öğrencilerimizin üniversiteye kayıt işlemlerinden, vize alımına gereken yardım ve desteği veriyoruz. Eylül ayında eğitimin başladığı Ukrayna üniversite kontenjanlarında hala yer bulunuyor. Ukrayna'da Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler ellerini çabuk tutmalı ve konsolosluğa müracaat etmeliler" dedi.

Ukrayna'nın Türkiye'ye yakınlığı, eğitim kalitesi ve ucuzluğu nedeniyle tercih edilir olmasının kendilerini çok memnun ettiğini belirten Fahri Konsolos Çetin Güvercin, orada okuyan çocuklarını görmek isteyen anne babalar için vizenin uygulanmaması, firmaların her bölgeye uçuş yapması ve bilet fiyatlarının da uygun olmasının tercihte çok önemli olduğunu anlattı.

Ukrayna'da okumak isteyen öğrencileri YÖK'ün tanımış olduğu üniversiteleri seçmeleri konusunda uyardıklarını da açıklayan Güvercin, "Öncelikle Ukrayna'dan almış oldukları diplomaları dünyada geçerli. Çok yakın bir süre sonra Avrupa Birliği üyesi olması beklenen Ukrayna'da bulunan 450 üniversitenin çoğunun 1600, 1700 yıllarında kurulmuş olması ve diplomalarının tüm Avrupa'da geçerli olması çok önemli. YÖK sadece, Türkiye'ye müracaat eden Ukrayna üniversitelerini tanıma listesine almış" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.