Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üçyol Metro'da yürüyen merdiven faciası

Üçyol Metro'da yürüyen merdiven faciası

Üçyol Metro İstasyonu'nda meydana gelen yürüyen merdiven arızası sonucu bazı yolcular yaralandı. Merdivenin halatları kopunca, vatandaşlar geriye düştü. Düşme sonucu yaşanan yığılma nedeniyle çok sayıda vatandaşın yaralandığı öğrenildi. Çok sayıda yaralı var

  • Ege Postası
  • 26.02.2015 - 18:57

İZMİR Metrosu Üçyol İstasyonu’nda meydan çıkışındaki yürüyen merdiven henüz belirlenemeyen nedenle aniden durunca üzerindeki yolcular merdivenlerden aşağıya yuvarlandı. 
 
Bakımı yapılıp yeniden çalıştırılan yürüyen merdivenler 10 dakika sonra arıza yaptı. Önce aşağıya kayan merdivenler aniden durunca üzerindeki yolcular birbirlerinin üzerine düştü. Bu sırada 14 kişi hafif yaralandı. Çok sayıda ambulans bölgeye sevk edildi. 
 
Bazı yolcuların ayakta tedavisi yapılırken bazıları hastaneye kaldırıldı. İlk bilgilere göre bir yolcunun ayağı kırıldı. Metro yetkilileri yürüyen merdivendeki arızanın neden kaynaklandığının araştırıldığını söyledi.
 
 

METRO A.Ş’DEN "YÜRÜYEN MERDİVEN KAZASI" AÇIKLAMASI
 
İzmir metrosunda meydana gelen yürüyen merdiven kazasıyla ilgili Metro A.Ş, açıklama yaptı. 
Metro A.Ş’den Üçyol Metro İstasyonu Meydan çıkışında meydana gelen kazayla ilgili yapılan açıklamada, “Yürüyen merdiveninin belirlenemeyen bir nedenden üzerinde yolcular varken yukarı yön yerine aşağıya doğru hareket etmesi sonucu üzerindeki yolcular dengelerini kaybetmeleri sonucu düşmelerine neden olmuştur. İlk anda yaralanma şüphesi ile 15 yolcu hemen ambulanslarla hastanelere sevk edilmiştir. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra alınan bilgilere göre sadece Bozyaka hastanesindeki yaşlı 1 yolcumuzda kırık diğer bir yolcumuzda kolda incinme tespit edilmiş, diğer hastanelere yaralanma şüphesi ile gönderilen tüm yolcularımız ayakta müdahale ile evlerine gönderilmiştir. Yaralı yolcumuz ile ilgili her türlü ilgi ve gereği şirketimiz tarafından yapılacaktır. Olay ile ilgili teknik araştırmalar, savcılık, şirketimiz ve sorumlu bakım firması tarafından detaylı olarak yapılmaktadır. Üzüntü verici kaza nedeniyle olumsuz etkilenen ve yaralanan yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.