Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye sınırında bomba gelişme: Hendekler açılıyor

Türkiye sınırında bomba gelişme: Hendekler açılıyor

Nusaybin'e hendek, Şırnak'a obüs sevkiyatı

  • Ege Postası
  • 27.02.2015 - 16:59
Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki mayınlı alana Türk askerleri tarafından hendek kazılmaya başlandı. Bir kamyonun rahatlıkla manevra yapabileceği genişlikteki hendeklerin derinliği ise iki metre.
Suriye’nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunan Nusaybin ilçesinde, kaçak geçişleri önlemek için ’güvenlik’ gerekçesiyle sınıra iş makineleri ile hendek kazılmaya başlandı.


Hendek kazma çalışmaları Nusaybin ile Kızıltepe ilçeleri arasındaki bazı kesimleri mayınlı olan bölgede sürüyor. Genişliği üç metre, derinliği de iki metre olduğu belirtilen hendeği kazma çalışmaları iki iş makinesi ile devam ederken, 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Kenan Dalbaşar Kışlası’nda görevli askerlerin de güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
 
 
ŞIRNAK SINIRINA OBÜS SEVKİYATI
Öte yandan Nusaybin'den Şırnak sınırına, bir uzun menzilli obüs topu ile bir Karayel tankı gönderildi. Bugün sabah saatlerinde, Kızıltepe yönünden gelen askeri TIR’lar üzerinde bulunan uzun menzilli bir obüs topu ve bir Karayel tankı, İpek Yolu’ndan geçerek Cizre ilçesine doğru gitti. Askeri top ve tankı taşıyan TIR’ların güvenliği, iki askeri zırhlı Kobra aracı tarafından sağlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.