Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’nin ilk yavru foku Gaziantep’te dünyaya geldi

Türkiye’nin ilk yavru foku Gaziantep’te dünyaya geldi

Türkiye’de bulunan hayvanat bahçeleri arasında ilk yavru fok Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya geldi. Yaklaşık 8 ay önce Uruguay’dan getirilen ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki Fok Evi’nde yaşamını sürdüren 4 foktan biri olan...

  • Ege Postası
  • 20.06.2013 - 17:00
Türkiye’de bulunan hayvanat bahçeleri arasında ilk yavru fok Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde dünyaya geldi.

Yaklaşık 8 ay önce Uruguay’dan getirilen ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki Fok Evi’nde yaşamını sürdüren 4 foktan biri olan Sirkus isimli fok, 15 gün önce erkek bir yavru dünyaya getirdi. Türkiye’de ilk kez bir fokun doğum yapması hayvanat bahçesi çalışanları ve yetkilileri tarafından sevinçle karşılandı.

Fok Evi’ndeki fokların gösterisinin her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Türkiye’de bir hayvanat bahçesinde fok balığı ilk kez bizim hayvanat bahçemizde doğum yaptı. Daha önce 4 tane olan fok balığımızın sayısı şimdi 5 oldu. İnsanlar tarafından gösterileri çok sevilen ve ilgi ile izlenen foklara her geçen gün ilgi artarak devam ediyor. Hafta içi her gün saat 14.30’da, hafta sonları ise 12.30, 14.30 ve 16.30’da gösterileri var. Görmeyen herkesi bu fokları görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Hayvanat bahçesinin ziyaretçi açısından oldukça yoğun olduğunu belirten Güzelbey, geçen sene 2 milyon 600 bin ziyaretçi ağırladıklarını hedeflerinin 2013 yılında ise 3 milyon ziyaretçi olduğunu söyledi.

Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler ise yavru fokun ismi için anket yaptıracaklarını ve çıkan sonuca göre fokun isimini koyacaklarını belirtti. Programın sonunda foklar izleyicilere mini bir gösteri sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.