Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'nin ilk adalet bakanının kızı öldü

Türkiye'nin ilk adalet bakanının kızı öldü

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin ilk adalet bakanı olan Mahmut Esat Bozkurt’un kızı 89 yaşındaki Gün Bozkurt Tekant, İzmir’de yaşamını yitirdi. Gün Bozkurt Tekant, düzenlenen cenaze töreninin ardından babası ve eşinin kabirlerinin bulunduğu aile mezarlığına defnedildi.

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 17:00
İZMİR- Türkiye’nin ilk adalet bakanı olan, İzmir İktisat Kongresi’ni düzenleyenlerin başını çeken Prof. Dr. Mahmut Esat Bozkurt’un hayatta kalan son çocuğu Gün Bozkurt Tekant, İzmir’de vefat etti. Gün Bozkurt Tekant için bugün öğlende, Alsancak Hocazade Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Prof. Dr. Gül Akdoğan Güner, Prof. Dr. Yaman Tekant, Prof. Dr. Gonca Tekant, Beyza Nur Akgerman, Günsel Tekant, annelerini son yolculuğuna çocukları ve sevenleri ile birlikte uğurladı.

Gün Bozkurt Tekant, kılınan cenaze namazının ardından hem babası hem de eşi Dr. Selahattin Tekant’ın yattığı, İzmir’in Selçuk İlçesi'nde, Arvalya mevkiindeki aile mezarlığına defnedildi.

Ailenin yakın dostlarından Sancar Maruflu, Gün Bozkurt Tekant’ın, babasının fikirlerini, cumhuriyetin değerlerini son nefesine kadar sürdürdüğünü belirterek, "1923 İzmir İktisat Kongresi’ni en güzel şekilde özümsemiş biriydi. Birikimlerini, panellerde, toplantılarda genç nesillere anlatır, paylaşırdı. Cumhuriyetin bir çınarını kaybetmek hepimizi üzdü" dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.