Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye için dönüşüm zamanı

Türkiye için dönüşüm zamanı

Uyguladığı ulusal kampanyalar ile geri dönüştürülmesi zor atıklar için çözüm önerileri geliştiren TerraCycle tarafından başlatılan "Yazım gereçleri ve yapıştırıcı toplama" çalışması kapsamında, 100 binden fazla gence ulaşıldı.

  • Ege Postası
  • 06.03.2014 - 13:50

İZMİR-Geri dönüşüm denince ilk olarak  akla kağıt, metal, plastik ve cam geldiğini belirten TerraCycle yetkilileri, "Peki ya hiç çiğnenmiş sakızlar, sigara izmariti, kullanılmış çocuk bezlerinin geri dönüştürebileceğini düşündünüz mü' Geri dönüşüm ile yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar hammadde olarak kullanılması büyük miktarda enerji tasarrufunu mümkün kıllıyor" dedi.  Firmadan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"TerraCycle ve BIC Türkiye olarak, Türkiye’de bir ilke imza atarak, yazım gereci ve yapıştırıcı toplama geri dönüşüm programlarını başlattık. Bu programla tüm yazım gereçleri (keçeli kalem, tükenmez kalem, düzelticiler, fosforlu kalem) ve yapıştırıcıları, kalemlik, cop kutusu vs. olarak değerlendiriyor. Program bugüne kadar Türkiye çapında 170’ten fazla aktif toplama noktasıyla 100 binden fazla öğrenci ve öğretmene ulaşmıştır. Ayrıca başlatılan  ileri dönüşüm temalı dizayn yarışmalarımız öğrencilerde sosyal ve zihinsel gelişime olumlu katkı sağlamaktadır.TerraCycle Dizayn yarışmamız gençlere ileri dönüşüm yöntemlerine dair farkındalık oluşturmanın yanı sıra  yarışma sürecinde gençlere takım çalışması, gruba adapte olabilmek,girişimcilik,yaratıcılık, işlevsel düşünebilme, liderlik ve sosyal sorumluluk gibi oldukça değerli kazanımlar sağlamaktadır.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.