Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkçenin çocukları Gaziantep'te sanayicileri ziyaret etti

Türkçenin çocukları Gaziantep'te sanayicileri ziyaret etti

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Gaziantep’e gelen öğrenciler sanayicileri ziyaret etti. Angora Halı ve Kara Holding yönetim kurulu üyeleri Kazakistan, Pakistan, Azerbaycan, Mozambik ve Taylan’dan gelen 10 öğrenciyi ağırladı....

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:49
11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Gaziantep’e gelen öğrenciler sanayicileri ziyaret etti. Angora Halı ve Kara Holding yönetim kurulu üyeleri Kazakistan, Pakistan, Azerbaycan, Mozambik ve Taylan’dan gelen 10 öğrenciyi ağırladı.

Türkçenin çocukları Gaziantep turu kapsamında sanayicileri ziyaret etti. İlk olarak Angora Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Şiveydinli’ye konuk olan öğrenciler Türkçe şarkılar söyledi. Böyle bir tabloyu görmekten çok mutlu olduğunu dile getiren Ersoy Şiveydinli, “Bu genç yaşta böyle bir eğitim almaları ve böyle bir eğitimi devam ettirmeleri bize ancak mutluluk verebilir. İnşallah bu etkinlikler Türkiye’de ve dünyada artarak devam eder.” diye konuştu.

Daha sonra Kara Holding’i ziyaret eden öğrenciler, şirketin yönetim kurulu üyeleri Tuncay Kara, Kemal Kara, İbrahim Kara ve Levent Kara ile bir araya geldi. Türkçenin dünyaya yayılmasından gurur duyduklarını ifade eden İbrahim Kara, “Bizim dilimizi konuşarak, bizi ziyaret edip çayımızı, kahvemizi içtiğiniz için çok gurur duyuyoruz. Sizler ülkemizi temsil ediyorsunuz. Dilimizi yayıyorsunuz. Kültürümüzü yayıyorsunuz, aynı zamanda da siz öğreniyorsunuz. Kardeşliğimizin, dilimiszin, kültürümüzün yayılması bizim için çok önemli bir şey.” dedi.

Levent Kara ise şunları dile getirdi: “Ben tabiki bir Türk olarak, farklı ülkelerden kendi dilimin konuşulmasıbeni çok mutlu ediyor. Dünyada Türkçemizin yayılmasından çok gurur duyuyorum. İnşallah bu sayı daha da artar. Ben bunun arttığını da her yıl görüyorum. Ülkemizin gelişimi açısından, ekonomisi açısından, eğitimi açısından sizlere çok büyük katkısı olacaktır.”
Öğrencilerin Gaziantep turu sürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.