Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk bayrağını indiren sanığın cezası belli oldu

Türk bayrağını indiren sanığın cezası belli oldu

Diyarbakır'da askeri birliğe girerek tırmandığı direkte bulunan Türk bayrağını gönderden indiren Ömer Mutlu, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 18:30
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde geçen yıl 7 Haziran günü PKK'nın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında öldürülen Ramazan Baran'ın cenaze töreninde Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki bayrağı gönderden indiren Ömer Mutlu'nun yargılanmasına Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, 'Askeri yasak bölgelere girmek', 'toplantı ve yürüyüşlere silahlı ve benzeri aletlerle katılmak', 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılamak' suçlarından 26 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Ömer Mutlu ve avukatı katıldı. 
Mahkeme, sanık Ömer Mutlu'yu 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 7 Haziran 2014'te Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatan gruba güvenlik güçlerince müdahale edilmiş, çıkan olaylarda yaralanan Ramazan Baran kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Baran'ın cenazesinin bir gün sonra Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilmesinin ardından sanık Ömer M, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığının kuzey nizamiyesinde bulunan gönderdeki Türk bayrağını indirmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.