Dolar 32,3888
%0.09
Euro 34,7803
%-0.03
Altın 2.396,760
%0
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk askeri o ülkeye mi gidiyor

Türk askeri o ülkeye mi gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 4 kanuna onay

  • Ege Postası
  • 27.03.2015 - 16:16
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Katar ile askeri eğitim, savunma sanayi ile Katar topraklarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin konuşlandırılmasına ilişkin işbirliği anlaşmasının da aralarında yer aldığı 4 yasayı onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar ile Türkiye arasında askeri işbirliği yapılmasını öngören yasayı onayladı. Anlaşma, askeri eğitim, savunma sanayi, ortak askeri tatbikat ve taraflar arasında kuvvetlerin konuşlandırılması alanında işbirliğinin güçlendirilmesi için bir mekanizma kurulmasını da içeriyor.

Anlaşma kapsamında iki ülke arasında askeri lojistik alanında işbirliği yapılması, askeri kurumlarda danışman personel görevlendirilmesi ve personel mübadelesi, taraflar arasında personel ve askeri ekipman değişimi de amaçlanıyor.

MECLİS'TE TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU'
Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği bu yasalardan Katar ile işbirliği anlaşması Meclis’te tartışmaya yol açmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, “Katar’ın askeri yönden bizim oraya asker gönderip onları eğitmemize ihtiyacı mı va? Böyle bir ihtiyaç yok. Katar’da ABD merkez komuta kuvveti var. Buranın bünyesinde ileride oluşması muhtemel bir uluslararası görev gücüne katılacak bir askeri birlik mi gönderiyorsunu? Bunu bilelim biz. Asker niye gidiyor oray? Katar’ı kime karşı korumaya gidiyor'” derken, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da şu itirazda bulunmuştu:

EĞİT-DONAT MI'
“Acaba bu tasarı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Katar’da ne yapacağını bilen bir Allah kulu var m? Eğer sadece dostluk için gidiyorsa milleti, dünyayı bizim üzerimize güldürmeyin. Ne yapacaksınız, askerin eline bir buket çiçek verip dostluk için mi göndereceksini? Ben diyorum ki siz ABD ile eğit donat anlaşması imzaladınız. Şimdi Türk askerini Katar’a göndererek Suriye’nin muhaliflerini orada eğiteceksiniz ve donatacaksınız. Benim iddiam bu, şahsi iddiadır. Çıkın ‘hayır biz bunu yapmayacağız’ deyin. Ben diyorum ki siz bizim askerimizi Katar’da üssü bulunan Amerika’nın merkezi komuta kuvveti bünyesinde uluslararası bir görev için gönderiyorsunuz. Bazı kaynaklara göre Katar İsrail’e 2.5, bazı kaynaklara göre ise 3 milyar avro verdi. Diyor ki ‘ben Türkiye’ye 2 ile 4 milyar dolar sıcak para akıtacağım borsaya.’ Gelin ‘hayır böyle bir şey yok’ deyin.”
Erdoğan’ın onayladığı diğer yasalar şunlar:
“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Bilim ve Eğitim Alanlarında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Sekretaryası Arasında Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Sekretaryasına Dair Ev Sahibi Ülke Anlaşmasına Ek Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.