Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk-Yunan dostluğu için örnek dayanışma

Türk-Yunan dostluğu için örnek dayanışma

Midilli Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlemiş olduğu 34. Uzo Şenliği kapsamında Midilli’ye giden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, adada işbirliği ve barış mesajları verdi.

  • Ege Postası
  • 30.07.2014 - 11:20
IZMIR- Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Ege Bölgesi’den göç etmiş olan mübadil kökenlilerin kurmuş olduğu “Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği”nin düzenlemiş olduğu yöresel folklor gösterileri ile dansların sahne aldığı 34. Uzo Şenliği’ne katılmak için gittiği Midilli'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
 
‘Bizler Aynı Güneşin, Aynı Doğanın Çocuklarıyız’
 Dernek Başkanı MakisVenetas ve dernek üyelerince Midilli Limanı’nda karşılanan başkan Tosun, ilk olarak adanın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Ardından Midilli Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Belediye ziyaretinin ardından Midilli Ticaret Odası Başkanı ThrasosKalogridis’le biraya gelen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi konusunda işbirliğine hazır olduğunu belirtti. Başkan Tosun, Midilli Ticaret Odası Başkanı Kalogridis’le yaptığı görüşmede, Midilli ile olan tüm ilişkileri en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “Bizler aynı güneşin, aynı doğanın çocuklarıyız. Dikili halkı da, Midilli halkıda artık barışa ve hoşgörüye en ufak zarar gelsin istemiyor. Biz yöneticilerde halkımız gibi düşünüyoruz. Ege’nin her iki yakasında hep barış ve huzur olsun istiyoruz. Gerek kültürel, gerek sosyal gerekse ticari anlamla işbirliklerimizi arttırarak Türk-Yunan dostluğunu tüm dünyaya göstermek, kol kola birlikte kalkınmak için aradaki tüm engelleri tamamen kaldırmak istiyoruz. Bu amaçla Dikili-Midilli deniz seferlerinin en yakın zamanda başlaması için girişimlerde bulunacağız. Ege’de artık sevgi ve barış egemen olacak, bunu da birlikte başaracağız’ dedi. Görüşmede Midilli Ticaret Odası Başkanı ThrasosKalogridis de iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin olumlu anlamda gelişmesi için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirterek işbirliği sözü verdi.
 
Başkan Tosun’un Konuşması Yunancaya Tercüme Edildi
 Midilli’de kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı oldukça mutlu olduğu gözlenen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, akşam katıldığı Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl 34. düzenlenen Uzo Festivali’nde yaptığı ve Dikili Kent Konseyi Genel Sekreteri Gönenç Turan tarafından da Yunancaya tercüme edilen konuşması Yunanlı konuklar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
 
‘Ege’nin Her İki Yakası da Dayanışma İçinde Kalkınacak’
 Başkan Tosun, gördüğü ilgi ve dostluktan dolayı Midilli halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
 “Bugün burada beni bir kardeşiymiş gibi ağırlayan başta dernek başkanı Sayın MakisVenetas olmak üzere tüm ada halkına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı gönülden teşekkür ediyorum. İfade etmek isterim ki Türkiye’deki yerel seçimler öncesinde Dikili Belediye Başkanı adayı olduğum dönemde Dikili’de sevgi kazanacak sözünü vermiştim. Göreve geldikten sonra bu sözümü ebedi kılmak için gereken tüm çalışmaları hızla gerçekleştirmeye başladık. Hala da gerçekleştiriyoruz. Bugün de huzurlarınızda Dikili Belediye Başkanı olarak söz veriyorum ki, Ege’nin her iki yakasını sevgi yakası yapmak için Dikili halkının sonsuz desteğiyle, sizlerin oylarıyla yeni seçilen ve 1 Eylül gibi anlamlı bir günde göreve başlayacak Midillili mevkidaşımla ve siz Midillili kardeşlerimle gece gündüz demeden çalışacağız. Çünkü Dikili halkı olarak bizler dünden bugüne siz komşularımızı, kardeşimiz olarak biliyoruz, ebediyete kadarda böyle göreceğiz. Eminim ki sizlerde bizleri kardeşleriniz olarak görüyorsunuz. Bugün nasıl birlikteysek ve berabersek yarında yine kardeşçe, barış içinde, birlik içinde Ege’nin her iki yakasının kalkınması için hep beraber çalışacağız. Biz kardeşiz, kardeşliğimiz de sonsuza dek devam edecek’ ifadelerini kullandı.
 
Festivalin sonunda Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği Başkanı MakisVenetas ile Aya Paraskevi Eski Belediye Başkanları AleksandrosEvangelinos ve  veApostolosKomninakas da günün anısına Başkan Tosun’a yöresel hediyeler verdi. Başkan Tosun’da misafiri olduğu Midillilere, Dikili ilçesine ait ürünlerin içinde bulunduğu sepetleri hediye verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.