Dolar 32,2644
%0.07
Euro 34,8010
%0
Altın 2.431,370
%1.59
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Televizyonlarına Damga Vurmuş En İyi Dizi ve Karakterler

Türk Televizyonlarına Damga Vurmuş En İyi Dizi ve Karakterler

Oldukça eski bir döneme dayanan Türk dizi tarihi, uzun yıllar boyunca sayısız yapıma sahip olmuştur. Dramdan komediye aksiyondan sitcoma geniş bir yelpazeye sahip olan dizilerin arasından bazıları daha öne çıkarak yayınlandığı döneme damga vurmuştur. Öyle ki dizinin ötesinde karakterler tek başına birer fenomen haline gelmiştir.

  • Ege Postası
  • 06.01.2021 - 16:38

Öyle ki dizinin ötesinde karakterler tek başına birer fenomen haline gelmiştir. Bu fenomen karakterler arasında Yapımcı Yusuf Esenkal tarafından hayata geçirilen projelerden de isimler yer alıyor. İşte aralarında Es Film bünyesinde hazırlanan dizilerinde bulunduğu en iyi yapımlardan bazıları;

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD

33 yıllık taht sürecini stratejik zekası ile ilerleten II. Abdülhamid’in dönemini anlatan Payitaht Abdülhamid, TRT ekranlarına damga vuran yapımlardan biri. Yapımcı Yusuf Esenkal imzalı dizinin geniş bir dönemi ele alması, seyirciyi fazlasıyla etkiliyor. Siyasi konuda uygulanan stratejilerin ve devletin parçalanmaması adına verilen mücadele en iyi şekilde seyirciye aktarılıyor. Tüm bunların yanı sıra sarayın içerisinde yaşanan gelişmelerde fazlasıyla dikkat çekiyor. Türk dizi tarihin unutulmayacak yapımları arasına giren dizi, Es Film tarafından hazırlanıyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

 

Tarihi hikayeleri izlemeyi sevenlerin ilk tercihlerinden biri de Diriliş Ertuğrul olmuştur. Kayı dönemini ele alan dizi, Ertuğrul’un tarihi stratejilerini en iyi şekilde yansıtmıştır. Karakterlerin tek tek kurgulanması ve her birinin farklı bir hikayeye sahip olması diziyi ilerleten en iyi detaylardan biri. Dizi, Ertuğrul karakterini kendine rol model alan seyircileri fazlasıyla etkilemiştir. Hikayenin yan rollerinde yer alan Bamsı, Turgut ve Abdurrahman Alp gibi karakterlerde seyirciye sunulan dizinin favorisi haline gelmiştir. 

KURTLAR VADİSİ

Yayınlandığı dönemde reyting rekorlarının sahibi olan dizilerden biri de Kurtlar Vadisi. Yayına girdiği gün ve saatte seyirciyi ekranlara kitleyen dizi, aksiyon yapımlarını izlemeyi sevenlerin favorisi haline gelmiştir. Polat Alemdar karakterinin çok sevilmesi pek çok seyircinin kendine örnek almasına neden olmuştur. Dizi öyle inandırıcı bir şekilde anlatılmıştır ki hikayenin önemli isimlerinden biri olan Süleyman Çakır’ın ölümünden sonra halk arasında cenaze töreni düzenlemeye çalışılmıştı.

EKMEK TEKNESİ

Türk televizyonlarında sıcak aile yaşantısının anlatılması en çok sevilen hikayelerinden biri. Bu sıcaklığı tamamen izleyicisine sunan projelerden biri de Ekmek Teknesi. Fırıncı Nusret babanın ailesiyle yaşadığı olayları ele alan dizide 2000’li yılların dönemi çok güzel bir şekilde aktarılıyor. Özellikle Hasan Kaçan’ın canlandırdığı Heredot Cevdet karakteri, anlattığı hikayeleri ve anlatma tarzı ile izleyiciyi başka bir yere götürüyor. Kadir Çöpdemir, Peker Açıkalın ve Mehtap Bayri gibi sevilen isimlerde dizi de yer alıyor.

AVRUPA YAKASI

Sitcom geleneğinin en iyi örnekleri arasında bulunan Avrupa Yakası, ekranların hiç unutulmayan yapımlarından biri. Tam 190 bölüm boyunca ekranlarda yerini alarak seyircisini güldüren dizinin hikayesi oldukça akıcı. Kadroda yer alan Gülse Birsel, Engin Günaydın, Hasibe Eren, Levent Üzümcü, Rutkay Aziz ve Veysel Diker gibi önemli isimler performansları ile dikkat çekmiştir. İzleyicilerin arasında fenomenleşen Burhan Altıntop ise tüm bölümlerin en çok izlenen sahnelerinde yer alıyor. Gerek konuşma stili gerekse hareketleriyle farklı bir şekilde kurgulanan Burhan karakteri küçük büyük herkes tarafından sevilmiştir.

LEYLA İLE MECNUN

 

Komedi dalında hazırlanan Leyla ile Mecnun dizisi ise izleyiciyi absürt komedi ile tanıştırmıştır. Farklı şekilde kurgulanan senaryo sıcak bir mahalle hikayesini seyirciye sunarken hareketli yapısı da dikkat çekmiştir. Sosyal medya kullanıcıları tarafından sürekli olarak paylaşılan bu dizi adeta pik olmuştur. Yayından kaldırılsa dahi tekrarlarıyla hala izlenen Leyla ile Mecnun’un Mecnun Çınar’ı, Leyla’sı, Ak Sakallı Dede’si, Erdal Bakkal’ı ve İsmail abisi adeta ayrı ayrı fenomen haline gelmiştir.

MUHTEŞEM YÜZYIL

Yayınlandığı döneme damga vuran ve seyirciler arasında fırtınalar estiren yapımlardan biri de Muhteşem Yüzyıl. Kanuni Sultan Süleyman’ın taht sürecini ince ince işleyen dizi, tüm karakterleri ile ön plana çıkmıştır. Sultanın devlet yönetme sürecindeki siyasi tavrı ve fetih dönemlerindeki askeri zekası yapımda çok iyi bir şekilde aktarılmıştır. Hikayenin ana karakterlerinden biri olan Hürrem Sultan ise replikleri ve canlandırması ile sosyal mecralarda sıklıkla gündem olmuştur.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.