Dolar 32,5149
%0.21
Euro 34,8438
%0.35
Altın 2.488,030
%1.05
Bist-100 9.575,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk Dansçıları Newyork yolu

Türk Dansçıları Newyork yolu

28. Uluslararası İzmir Festivali’nde İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) ve Martha Graham Dance Company’nin (MGDC) işbirliği ile gerçekleştirdiği “Panorama Projesi” meyvelerini verdi

  • Ege Postası
  • 22.10.2014 - 09:50
Projeye katılan ve Topluluğun 17 Temmuz 2014’de MGDC’nin Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yaptığı Festival gösterisinde sahneye çıkan iki Türk Dansçı Çisil Soyöz ve Aykut Levent Özer, MGDC’nin yoğunlaştırılmış Kış Eğitim Programına burs kazandı.
        
İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Çisil Soyöz ile Antalya Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Aykut Levent Özer, 26 Aralık 2014 ve 23 Ocak 2015 tarihleri arasında New York’ta olacak. İKSEV’in Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği işbirliğiyle sağladığı bursla, iki genç dansçı hayallerini gerçekleştirip, dünyanın en iyi dansçılarıyla çalışacak.
        
İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, “Projeyi kabul ederken düşüncemiz bizden bir dansçının New York’a gidip MGDC’de eğitim görmesini sağlamaktı. Dansçılarımız modern dans üzerine çok fazla eğitim alamıyorlar. Çalışmalar verimli geçti. Ve biz bir derken iki dansçımız New York’a burslu gitme olanağına kavuştu. Her şekilde onlara destek olacağız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyoruz. İkisi de çok yetenekli dansçılar ”dedi.
        
Topluluğun Sanatsal Direktörü Janet Eilber ise İKSEV ile işbirliğini önemsediklerini belirterek şöyle konuştu: “İzmir’deki programımız kapsamında Martha Graham’ın Panorama isimli eserini sahneye koyan Türk dansçıların teknik seviyelerinden ve sanatsal niteliğinden oldukça memnunum. Onların dansa bağlılığı, coşkusu ve güzelliği etkileyiciydi ve bizim performansımıza da özel bir anlam kazandırdı. Önümüzdeki Aralık ayında New York City’de düzenlenecek Yoğun Kış Kursumuzda bu güzel dansçılardan ikisini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İzmir Festivali ile kurduğumuz bu ortaklığı değerli sayıyor ve bu seviyedeki sanatçı değişimlerinin bize zenginlik kattığına inanıyoruz.”

Projeyi değerlendiren ABD Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Müsteşarı Jonathan Henick, “Geçtiğimiz yaz desteklediğimiz İKSEV`in organizasyonu ile gerçekleşen Panorama projesi  Türkiye ve Amerika arasındaki kültürel değişime çok güzel bir örnek teşkil etti. Bu projenin devamı olarak iki Türk dansçının New York’ta eğitim görecek olması bizi çok mutlu ediyor. Her iki dansçıyı da tebrik ediyoruz. Fırsatlarla dolu iki dost ülke olan Türkiye ve Amerika arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi ve bilgi paylaşımının artması için Ankara ABD Büyükelçiliği olarak çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.