Dolar 32,4985
%-0.13
Euro 34,9388
%0.32
Altın 2.432,940
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turhan'dan 'İçten' mesaj: İşbirliğine hazırız

Turhan'dan 'İçten' mesaj: İşbirliğine hazırız

AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı İbrahim Turhan, Diyarbakır milletvekili Cuma İçten'in İzmir'le ilgili attığı ve tartışma yaratan tweetlerini yanlış bulduğunu söyledi. Turhan "Diyarbakın ile ilgili yorum yapsın, İzmir'le ilgili bir şey söylenecekse biz söyleriz" dedi. İzmirlinin hayatını kolaylaştırmak için herkesle, önyargısız işbirliği yapmaya kolkola çalışmaya hazır olduklarını belirten Turhan "Yeter ki bu konular kısır siyasi çekişmelerin konusu veya birilerinin siyasi kariyer hedefleri konusu haline gelmesin" dedi. Turhan'dan 'İçten' mesaj

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 19:49
İZMİR - Turhan, İzmir'deki ulusal ve yerel gazete ile televizyonların temsilcileriyle sohbet toplantısı düzenledi. Borsa İstanbul Başkanlığı'ndan 10 Şubat'da istifa ederek İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı olarak müracaat ettiğini belirten Turhan, o günden bu yana İzmir için 20 bin kilometre yol katettiğini söyledi. İzmirlinin hayatını kolaylaştırmak için herkesle hiç bir ön yargı olmadan işbirliği içinde el ele kol kola çalışmaya hazır olduklarını belirten Turhan, bu konuda üzerlerine düşen göreve hazır olduklarını dile getirerek, “Yeter ki bu konular kısır siyasi çekişmelerin veya birilerinin siyasi kariyer hedeflerinin konusu haline getirilmesin. Uzattığımız dostluk elinin bu defa havada boş kalmayacağını ümit ediyorum" dedi. 


Kent ekonomilerinin kalkınması için yerel yönetimlerle merkezi hükümetin ortak çalışması gerektiğine dikkat çeken Turhan, "Buradan kaynaklanan sorunlar var. İzmir'in insan gücünü ve sermaye kaybetmesi sorunu var" dedi. İzmir'in acil ve büyük sorunlarını yakında gördüğünü belirten Turhan, İZBAN raylı sisteminin bir yanından öteki yanına geçmek için sıkıntı yaşandığını, bu sorunun kolaylıkla çözülebileceğini söyledi. Turhan, İZBAN'ın Bergama ilçesine uzatılmamasıyla ilgili eleştirileri de yanıtladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile konuyu görüştüğünü belirten Turhan, "Hiç bir değişiklik yok. Bergama ile Efes'i birbirine bağlanacak. Sıkıntının Kalkınma Bakanlığı kanalında yapılan bir planlamayla ilgili bir durum olduğunu öğrendim. Böyle büyük projeler aşama aşama yapılır. Onlar da bu aşamalandırmayı yaparken önceliği Çandarlı Limanı ile irtibatlandırmak için Çandarlı'ya koymuşlar. Kalanı ikinci etap olarak planlanmış. Umuyorum ki burada bir kötü niyet yoktur, okuduğunu yorumlamayla ilgilidir. Planlamada her hangi bir değişiklik yok" dedi. 



BAYRAMLARDA BİRBİRLERİNİN ELİNİ SIKMAYANLAR
Seçimlerle ilgili yapılan "Ak Parti için tek başına iktidar tehlikede" yorumunu da değerlendiren Turhan, “Koalisyon konusunda bahsettiğiniz risk her zaman vardır. 13 yıl boyunca ak parti önemli başarılara imza attı. Seçime kısa süre kalmasına rağmen kararsızların çokluğu dikkat çekiyor. Seçmen eminim ki istikrardan yana büyümekten yana tercihini kullanacaktır. AK Parti'nin tek başına iktidara gelmemesi halinde ortadaki koalisyon ihtimali belli. CHP, MHP, HDP'nin oluşturacağı bir koalisyon nasıl işler diye bunu düşündüler mi bilemiyorum. Yıllarca bir araya gelemeyen bayramlarda bir birlerinin elini sıkmayan kişilerin Ak Parti karşıtlığında bir araya gelmelerini hayretle izliyorum" dedi. 


DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİNİN İZMİR İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI
Diyarbakır milletvekili Cuma İçten'in twitter hesabından İzmirle ilgili attığı ve tartışma yaratan tweetleri de değerlendiren Turhan "Kendisi geçmiş dönemde Diyarbakır milletvekilliği yaptı, Diyarbakır ile ilgili yorum yapsın. İzmir'le ilgili bir şey söylenecekse biz söyleriz. Nitekim de zaten Sayın Başbakan AK Parti'nin en yetkili ismidir, Genel Başkanımızdır. O İzmirle ilgili düşüncesini, vizyonunu, İzmir'i nasıl gördüğünü İzmir'deki yaşamla ilgili değerlendirmesini çok açık bir şekilde sivil toplum kuruluşlarıyla toplantıda açıkladı. Ben bir İzmirli olarak İzmir'e bu şekilde bir yaklaşım olmasını son derece yanlış buluyorum. Bunu söylemeyi bile açıkçası gereksiz buluyorum" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.