Dolar 32,5352
%-0.04
Euro 34,8085
%-0.16
Altın 2.440,100
%0.41
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türeli öğretmen rotasyonunu sordu

Türeli öğretmen rotasyonunu sordu

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Rahmi Aşkın Türeli, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulması planlanan öğretmen rotasyonunu TBMM gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 31.10.2014 - 11:10
Türeli, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu yazılı soru önergesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milyonlarca veliyi ve 776 bin 117 öğretmeni ilgilendiren, “Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” taslağının kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.
Taslakta özellikle rotasyonla ilgili düzenlemenin yer almasının eğitim camiasında tedirginliğe yol açtığını vurgulayan Türeli, “Halihazırda 4+4+4 sistemi ve okul dönüşümleri nedeniyle pek çok öğretmen zorunlu bir rotasyona tabi tutulurken, şimdi de yönetmelikle getirilecek olan rotasyon düzenlemesi değişikliği söz konusu durumu içinden çıkılmaz bir hale getirecektir” diye konuştu.
 
Türeli, önergesinde şu sorulara yer verdi:
 
“-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” ne niçin ihtiyaç duyulmaktadı? Söz konusu rotasyondan nasıl bir yarar sağlanması amaçlanmaktadır'
 
-Eğitimle ilgili meslek kuruluşlarından, sendikalardan, sivil toplum örgütlerinden, dernek ve vakıflardan gelen öneriler nelerdir'
 
-Yukarıda anılan kuruluşlarından gelen öneriler Bakanlığınızca dikkate alınacak mıdır'”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.