Dolar 32,4516
%0.22
Euro 34,8310
%0.71
Altın 2.424,180
%1.85
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türeli: Öğretmenlerimizin yeri kalplerimiz

Türeli: Öğretmenlerimizin yeri kalplerimiz

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda "Öğretmenlerimiz, hak ettikleri ekonomik ve sosyal koşulların çok gerisinde bulunan eğitim ordusu içerisinde aldıkları görevleri layıkıyla yerine getirmeye zor şartlar altında devam etmektedirler. Yaşam boyu devam eden öğrenme sürecinin temel yapı taşlarını döşeyen öğretmenlerimizin asıl yeri kalplerimizdir" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2014 - 11:06
Ülkemizde eğitim durumunun içinde bulunduğu tablonun, benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerle kıyaslandığında ortaya çıktığını belirten Türeli. OECD’nin “eğitim” temalı raporlarının bu durumu açık bir şekilde gözler önüne serdiğini vurguladı. Türeli açıklamasında şunları söyledi:

"Okullaşma oranları ile derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci oranları açısından benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerin çok gerisinde olduğumuz görülmektedir.

Eğitim sistemimizde ciddi problemler bulunmaktadır. Ülkemizin eğitim alanında performansı yüksek değildir. Genç nüfusumuz bir avantaj olarak görülebilir ancak bu potansiyelin eğitilip, iş gücü piyasasına kazandırılması noktasında ciddi problemlerle karşı karşıya bulunmaktayız. Ülkenin her tarafında açılan üniversiteler ise entelektüel alt yapı, teknik donanım ve akademisyen yetersizliğinden adeta kıvranmaktadır.

Diğer taraftan, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamamaktadır. Eğitici ve öğretici vasıflarıyla “kutsal” olarak tanımladığımız öğretmenlik mesleği, AKP döneminde hangi amaçla üretildiği belli olmayan politikalar nedeniyle itibar kaybetmiştir. Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu adeta kanayan bir yara gibi ülke gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Yapılan atamalar yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmen adayları bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmektedir. Ülkemizde şu anda 300 bine yakın öğretmen adayı atama beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından dile getirilen, “116 bin 608 öğretmen açığı var” sözlerini tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu kadar öğretmen açığı varken atamalar neden 35 bin seviyesinde kalmaktadı? Anlaşılan odur ki AKP iktidarı, öğretmen istihdamını ülkenin önemli sorunları arasında görmemektedir. Çünkü ihtiyaç olduğu ifade edilmesine rağmen atama yapılmamaktadır. Öğretmen açığı, ücretli/sözleşmeli öğretmenler yoluyla kapatılmaya çalışılmaktadır. Ücretli çalışan öğretmenlerimiz ise sürekli işlerine son verileceği korkusuyla görev yapmaktadırlar.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü, eğitim sisteminin içerisinde bulunduğu bu tablonun gölgesinde kutluyoruz. Tüm bu olumsuz gidişata rağmen ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ülkemizin geleceğe tırmanan merdiveninin taşlarını döşeyen sevgili öğretmenlerimizin, “Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.