Dolar 32,4493
%0.12
Euro 34,4845
%-0.03
Altın 2.470,450
%-0.51
Bist-100 9.569,00
%-1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tur şirketi iflas etti, bayram tatili suya düştü

Tur şirketi iflas etti, bayram tatili suya düştü

Kurban Bayramı tatilinde yurtdışı hayali kuran 650 kişi Holiday Center adlı tur firmasının kurbanı oldu. Bazı müşteriler akşam saatlerinde aldıkları kısa mesajla şok yaşarken bazıları ise yıkımı havaalanında yaşadı. Gelişmelere tepki gösteren vatandaşlar sigorta şirketlerine yönlendirildi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2012 - 14:30
İZMİR-İzmirli tur firması Holiday Center'dan yurtdışı tatili satın alan 650 kişi, Kurban Bayramı öncesi 'iflas' kararıyla mağdur oldu. Bazı müşteriler cep telefonlarına ulaşan kısa mesajlarla hayal kırıklığı yaşarken, bazıları ise havaalanına gittiklerinde gerçeği anladı. Havaalanında tur yetkilisi göremediği için Swissotel'in karşısındaki ofise koşan vatandaşlar, sigorta şirketlerine yönlendirildi. Başta Avrupa'nın çeşitli merkezleri olmak üzere tatili yurtdışında değerlendirmek için 400 ile 2 bin Euro arasında ödeme yapan tur yolcuları bu duruma kızarken, pek çok kişi de yasal işlem başlatacağını dile getirdi.
"BU ADAM DÜZENEK KURMUŞ"

Mağdurlardan İlkay Küçük, "Biz Amsterdam'a gidecektik. Ücretleri nakit ödedik. Dört gün kala şirketin battığına dair dört tane arka arkaya mesaj geldi. Tasfiye edildiğini yazıyor. Sabah gözümüzü burada açtık. Muhatap bulamıyoruz, herkes başka bir yere yönlendiriyor. Bu adam düzenek kurmuş. Bize sigorta şirketleriyle muhatap olun diyor. Mahkemeyi ara, hakkını ara. Bu direkt düzenlenmiş bir şey" dedi.

Bu arada gelişmeleri takip eden basın mensupları da zaman zaman şirket yetkililerinin müdahalesiyle karşılaştı.

Öte yandan Aydan Kocaman'ın sahip olduğu Holiday Center'ın müşterileriyle olan bu sorunlar konusunda şirket yetkililerinin muhatap olmayacağı, işlemleri Avukat Tarcan Ülük'ün yürüteceği öğrenildi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.