Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunceli ve Şırnak'ta hain saldırı: Bir polis şehit

Tunceli ve Şırnak'ta hain saldırı: Bir polis şehit

Tunceli'de Şehit Nahit Bulut polis karakoluna PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çıkan çatışmada yaralanan 1 polis memurunun şehit olduğu bildirildi. Bu arada Şırnak'ta da bir uzman çavuşun bindiği araca ateş açıldı. Saldırıda sürücü Lokman Bayar hayatını kaybetti, uzman çavuş ağır yaralandı. Hayatını kaybeden Lokman Bayar'ın 30 Haziran'da tezkeresini alarak askerden döndüğü ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 12:31
Tunceli  çarşı merkezinde Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis karakoluna PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonrası çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK’lı terörist öldürüldü.
Saldırının ardından çıkan çatışmada yaralanan bir polis memurunun şehit olduğu bildirildi, yaralı bir polisin ise tedavisi sürüyor.



Çatışmada isabet eden kurşunlarla yaralanan ambulans şoförü ile bir genç kızın tedavisi de Tunceli Devlet Hastanesi’nde sürüyor. Yaralı kızın durumunun ağır olduğu belirtildi.

TUNCELİ'DE ÇATIŞMADA ÇEVREDE BULUNANLAR DA YARALANDI
Kentin en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’ne bugün saat 11.30 sıralarında PKK’lılar saldırdı ve polisler anında karşılık verdi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma başlayınca çevredekiler panik içinde kaçıp kendine güvenli bir yer aramaya başladı. Özel Harekat timlerinin de gelmesiyle devam eden ve yüzlerce kişinin film izler gibi izlediği çatışmada 2 PKK’lı öldü. Çatışmada güvenlik görevlilerinin yanı sıra çevredeki vatandaşlardan da yaralananlar hastaneye kaldırıldı.
Bu sırada ölen PKK’lıların yanına gitmek isteyen kişilere engel olmak isteyen güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Gerginliğin tırmandığı Tunceli’de, kentin bazı semtlerinden de silah sesleri duyuldu.

ŞIRNAK'TA PKK’LILAR ATEŞ AÇTI
ŞIRNAK kent merkezinde içinde bir uzman çavuşun da bulunduğu hafif ticari araca PKK’lıların otomatik silahlarla düzenlediği saldırıda araç sürücüsü 22 yaşındaki Lokman Bayar öldü, uzman çavuş Nuri Karakaş ile sürücünün yeğeni 6 yaşındaki Tayyip Bayar yaralandı.
Cizre Caddesi üzerindeki kırmızı ışıkta duran ve içinde uzman çavuş Nuri Karakaş’ın da bulunduğu Lokman Bayar yönetimindeki hafif ticari araca PKK’lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda yaralanan sürücü Lokman Bayar, uzman çavuş Nuri Karakaş ve ayağından yaralanan Tayyip Bayar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aracın şoförü Lokman Bayar, hastanede doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.
Lokman Bayar’ın vatani görevini yaptığı İzmir’den 30 Haziran’da tezkeresini aldığı ve Atatürk Mahallesi muhtarı Kadri Bayar’ın kardeşi olduğu belirtildi.
Şırnak Valiliği’nden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, "04.09.2015 tarihinde ilimiz Şırnak merkezde bir uzman çavuşun bindiği, içerisinde şoför ve 6 yaşındaki çocuğun da bulunduğu sivil araca bölücü Terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış. Açılan ateş sonucu uzman çavuş ve şoför yaralanmış olup, araç şoförü vatandaşımız kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir. Olayın hemen ardından  faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır" denildi.
  
AĞRI VE TENDÜREK DAĞLARI ÜÇÜNCÜ KEZ 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ'
Öte yandan terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Ağrı ve Tendürek dağları, Ağrı Valiliği tarafından üçüncü kez 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Valilik artan terör olaylarının ardından ilk olarak 2 Ağustos'ta ikinci olarak 19 Ağustos'ta Ağrı ile Tendürek Dağlarını 15'er gün süreyle 'askeri güvenlik bölgesi' ilan ederek sivillere yasakladı. Valilik, sürenin dolması üzerine Ağrı ile Tendürek Dağlarında yapılacak askeri operasyonları gerekçe gösterdi ve bundan sivillerin zarar görmemesi için 4 Eylül gününden itibaren 15 gün süreyle yeniden özel güvenlik bölgesi olarak ilan ettiğini açıkladı. Açıklamada, “Valiliğimizce Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı, icra edilecek askeri operasyonlarda sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için 4 Eylül 2015 gününden itibaren 15 gün süre ile Geçici Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir” denildi.   

ŞEMDİNLİ'DE CEPHANELİK BULUNDU
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 100 adet dokça fişeği ve el yapımı patlayıcı ele geçirildi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, “3 Eylül 2015 günü saat 12.00 sıralarında Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Karakol Tepe bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyeti kapsamında; beş şemsiye, 100 adet doçka fişeği, muhtelif yaşam malzemesi, dört uyku tulumu, kıyafet ve bir el yapımı patlayıcıya tuzaklanmış telsiz bulunmuştur. Bulunan patlayıcı imha edilmiştir” denildi.
Şemdinli ilçesi Konur köyü mülki sınırlarında bir inşaat firmasına ait yol yapım şantiyesine gelen dört bölücü terör örgütü mensubunun terör örgütü propagandası yaptığı ifade edilen açıklamada, “Gruptan ayrılan iki terörist Yaylapınar köyünde bulunan köprüyü el yapımı patlayıcı ile tahrip etmiş ve şantiyede bulunan üç iş makinesini yakmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.