
Tunç Soyer'den gözaltından ilk mesaj: Alnım ak, başım dik
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik operasyonda gözaltına alınan Tunç Soyer açıklama yaptı. Soyer, "Sevgili dostlar, maalesef sizlere gözaltından avukat kızım vasıtasıyla sesleniyorum. Şundan emin olun ki; alnım ak, başım dik ve emin olun ki sizlerin de başını öne eğdirecek hiç bir şey yapmadık. " dedi.
- Ege Postası
- 01.07.2025 - 23:40
- Güncelleme: 02.07.2025 - 00:33
EGEPOSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Organize Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON şirketi ve kooperatiflere yönelik bu sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen 157 kişiden 126'sı gözaltına aldı.
Gözaltına alınan şüpheliler arasında yer alan önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in emniyetteki işlemleri sürüyor.
Öte yandan Tunç Soyer, avukat kızı Defne Soyer aracılığıyla mesaj gönderdi.
Soyer şunları söyledi:
"Sevgili dostlar, maalesef sizlere gözaltından avukat kızım vasıtasıyla sesleniyorum.
Sevdiklerimin ve sevenlerimin üzüntüsünden başka üzüntüm yok.
Şundan emin olun ki; alnım ak, başım dik ve emin olun ki sizlerin de başını öne eğdirecek hiç bir şey yapmadık.
Gurur duyduğum bürokrat arkadaşlarımın da ailelerine geçmiş olsun diliyor, dik durmalarını sabırlı olmalarını rica ediyorum.
Ne yaparsanız yapın Türkiye’de büyütmeye çalıştığınız karanlığın gölgesi İzmir’e düşmeyecek!
Mücadelemiz her zamanki gibi güçlenerek devam edecek."
Yorum Yazın