Dolar 32,4954
%0.15
Euro 34,7511
%0.09
Altın 2.486,560
%0.99
Bist-100 9.496,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tüm belgeleri dosyaya doldurup Ankara’nın yolunu tuttu

Tüm belgeleri dosyaya doldurup Ankara’nın yolunu tuttu

​İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nin AKP Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçede özellikle soğuk kış aylarında soba ve kaloriferlerin yakılmasıyla artan hava kirliliğiyle ilgili hazırladığı dosyayı Ankara'ya giderek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a sundu. Başkan Badem, Bakan Yıldız'dan Ödemiş'e bir an önce doğalgazın getirilmesini istedi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2015 - 14:56
İZMİR - Ödemiş'te hava ölçüm cihazı bulunmaması, kirlilik oranlarının tam olarak ortaya konulmasına imkan vermiyor. Ancak,129 bin 295 nüfuslu ilçede özellikle kış aylarında soba ve kaloriferin yoğun olarak yakıldığı saat 16.00-02.00 saatlerinde kirlik had safhaya ulaşırken, adeta göz gözü görmüyor.
 
Geçmiş yıllarda gece 22.00 ve 23.00 sıralarında havadaki partikül madde oranı, üst sınırın çok çok üstü olan 900 mikrogram/metreküplere kadar yükseldiği tespit edilen ilçede soğuk havalarla birlikte yakılan soba ve kaloriferlerin neden olduğu kirliliğe bağlı hastalıklarda da artış gözleniyor. Son 2.5 ay içerisinde Ödemiş Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikiliniği'ne 3 bin 600 hastanın mürcaat ettiği, bunlardan 101'inin yatarak tedavi edildiği belirtildi. Çocuk Hastalıkları Polikliniği'ne başvuran 11 bin 500 hastadan da 263'ünün yatarak tedavi gördüğü kaydedildi. Doğalgazın henüz kullanılmadığı ilçedeki hava kirliliği tepkilere neden olurken AKP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, konuyla ilgili bir dosya hazırlayarak Ankara'ya gitti. İlçedeki kirliliği fotoğraf ve belgeleriyle gözler önüne seren dosyayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a sunan Başkan Badem, "Ödemiş'te hava kirliliği yıllardır devam etmekte ve halkın sağlığını büyük ölçüde tehdit etmektedir. Ödemiş'e doğalgazın gelmesi artık kaçınılmaz olmuştur. 22 kilometre mesafedeki Tire doğalgazı kullanırken, Ödemişliler'in bundan faydalanamamasının üzüntüsünü bakanımıza belirttim. Doğalgazı lüks için değil yaşabilir bir hava için istiyoruz" dedi.
 
Nisan ayında Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin ihalesi yapılacağından, artık doğalgaz için yeterli abone sayısının bulunamayacağı gibi bir konunun sözkonusu olamayacağını da vurgulayan Başkan Badem, "Bu bakımdan hem bakanımıza hazırladığım dosyayı sundum hem de AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın yanında konuyu bütün açıklığıyla anlattım. Ödemiş için çalışıyoruz. İnşallah bunda başarılı olacağız. Konu biraz uzamış olsada bakanımızdan olumlu cevaplar almanın mutluluğunu yaşıyorum. Bakanımız firmalara gerekli talimatı verdi. Sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu. (Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.