Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tüm Bel- Sen’den toplu sözleşme çağrısı

Tüm Bel- Sen’den toplu sözleşme çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika konumuna gelen KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen toplu sözleşme çağrısı yaptı. Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Anıl Kaçar, sözleşme taslağının hazır olduğunu belirtirken, "Biz 3 ay önce kapalı kapılar ardında imzalanan toplu sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Biz bu sözleşmeye bu haliyle imza atmayacağız. Maddi olarak iyileştirme talep ediyoruz” dedi. Sendikanın eylemine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. İşçilerle birlikte ‘Çav Bella’ şarkısını eşlik edip dans etti. ‘Kapalı kapılar ardında imzalanan sözleşmeyi kabul etmiyoruz’

  • Ege Postası
  • 15.05.2019 - 13:43

HAYRULAH YILDIZ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların örgütlü bulunduğu Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir 1 No’lu Şube, Tüm Yerel-Sen’den yetkiyi aldı. Tüm Bel-Sen böylece, bu yıl toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürütmek için yetkili sendika oldu. Sendika yöneticileri ve memurlar, belediye binasının personel girişi kapısı önünde toplanarak, kutlama yaptı.  Bu sırada belediyede bulunan Başkan Tunç Soyer de, memurların yanına gelerek, kutlamalara katıldı. ‘Çav Bella’ isimli şarkı çalınca Soyer, dans etmeye başladı. Bir süre parça eşliğinde oynayan Soyer, daha sonra başka bir programa katılmak için yola çıktı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yetki sayımının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Bel-Sen olarak belirlendi. Daha önce yetkili sendika konumunda Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel-Sen bulunuyordu. Tüm Bel-Sen dün yaptığı açıklamada 15 Mayıs’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplanma çağrısı yaparak toplu sözleşme çağrısında bulunacağını açıkladı. 

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Anıl Kaçar, sendikal mücadeleyi memleketin her alanında uyguladıklarını belirtirken, “Tek adam rejimine karşı her zaman karşı durduk bugün de karşı duracağız. Ötekileştiren, ktuplaştırann nefret dilini tüm ülkede yendik her şey çok güzel” dedi. 

“SÖZLEŞME TASLAĞIMIZ HAZIR”

Başkan Kaçar, toplu sözleşme için harekete geçtiklerini ifade ederken, “Emekçilerin sosyal, demokratik ve ekonomik  haklarını ileriye taşımak için kollarımızı sıvadık. Şeffaf, katılımcı ve emekçiden toplu sözleşmenin sözünü bugün buradan hep birlikte veriyoruz. Biz emeğin çıkarlarını emeğin temsilcileri olarak birleşyireceğiz. Bugün tüm sendika temsilcilerinin yanımızda oluşu birliğimizin göstergesidir” dedi. 

“TOPLU SÖZLEŞMEYE BU HALİYLE İMZA ATMAYACAĞIZ”

Toplu Sözleşme taslağını hazırladıklarını belirten Başkan Kaçar, “ Toplu sözleşme taslağımız hazır birlikte büyüteceğiz.  Biz 3 ay önce kapalı kapılar ardında imzalanan toplu sözleşmeyi kabul etmiyoruz. Biz bu sözleşmeye bu haliyle imza atmayacağız.  Çünkü biz yoksulluk sınırının altında yaşıyoruz. Yoksulluk sınırı 6 bin 3900 lira bu yüzden biz toplu sözleşmede maddi olarak iyileştirme istiyoruz. Aylık net geliri 3 bin 500 liralık sözleşmeyi taslak diye sundular. Biz yalan söylemeyeceğiz. Her şeyden öte biz emekçileriz sözümüz ve özümüz bir olmak zorunda. Mücadelemize daha büyük adımlarla devam edeceğiz. Bu daha başlangıçtı bu her şeyin daha güzel olacağının habercisi. Yarınlar bizimdir” diye konuştu. 

BAŞKAN SOYER’DEN ‘ÇAV BELLA’

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen’in  çağrısı üzerine belediye önünde toplanan kalabalığın yanına gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer işçilerle birlikte ‘Çav Bella’ şarkısını söyledi. 

HER ŞEY GÜZEL OLACAK VURGUSU

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Tüm Bel-Sen astığı pankartlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Her şey güzel olacak” sloganı vurgusu dikkatlerden kaçmadı. Şube Başkanı Anıl Kaçar konuşmasında da sık sık “her şey güzel olacak” sözlerine yer verdi. 

Açıklamanın ardından Praksis adlı müzik grubu, konser verdi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.