Dolar 32,4845
%-0.17
Euro 34,9469
%0.34
Altın 2.436,140
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tribün protestosuna polis freni!

Tribün protestosuna polis freni!

Spor polisi tribünlerin olası hükümet protestolarına karşı göreve gelecek.

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 10:40
ANKARA- Spor savcısından sonra şimdi de spor polisi tribünlerin olası protestolarına karşı göreve geliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2013-14 sezonuna kameralı güvenlik sistem ile elektronik bilet uygulaması yetiştirileceğini ve ilk olarak Beşiktaş - Trabzonspor derbisinde test edileceğini söyledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesiyle İlgili Kanun, stat, saha ve salonlarda harfiyen uygulanacağını belirtti.
"Spor savcıları görevde. Ayrıca güvenlik birimleri salon ve sahaların dışında mutlaka görev yapacakları gibi gerektiği anda içeride de önlemlerini alacaklardır. Saha ve salonlar eylem ve taşkınlık yeri değil. Kimsenin suç işlemesini, stat dışında kalmasını, kimsenin kanuni yaptırımlara maruz kalarak sabıkalı konuma gelmesini kesinlikle arzu etmiyoruz" diyen Kılıç; İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararla, gereken müdahalede bulunmayan özel güvenlik görevlileri ile ilgili de işlem yapacaklarını belirtti.
Spor polisi geliyor
Özel güvenliğin görevini layığıyla yapamadığından şüphe duyduklarını ifade eden Kılıç; "Bu tür olaylara artık kendi içinde oluşturacağı özel polis birimi bakacak. Bu önümüzdeki sene hizmete girer diye düşünüyorum. Belki ilk etapta özel güvenlik görevlileri ile bu ekip birlikte görev yapacak. Eğer özel güvenlikçilerdeki bu endişemiz ortadan kalkmazsa o zaman onlar bu görevden çekilip yeni kurulan birim bu göreve bakacak" dedi.
Bakan Kılıç, konuşmasında elektronik bilet uygulamasının ilk olarak Beşiktaş-Trabzonspor derbisinde uygulanacağını söyledi.
AKP'nin Gezi Parkı eylemlerinde taraftar gruplarının yoğun katılımından duyduğu rahatsızlık, tribünlere getirilen bir dizi kuralla ortaya çıkmıştı. Pankartın, sloganın, ıslık çalmanın yasaklanacağı tribünlerde, elektronik bilet uygulaması ile de futbol seyircisinin takibi ve olası protestoların engellenmesi hedefleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.