Dolar 32,2593
%0.06
Euro 34,7381
%-0.1
Altın 2.409,690
%0.02
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Trabzonspor'da 100'ler gülüyor

Trabzonspor'da 100'ler gülüyor

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk ayağında Belarus ekibi Dinamo Minsk takımıyla deplasmanda oynadığı maçı 1-0 kazanan Trabzonspor, tur için önemli bir avantaj yakaladı. Mink müsabakasıyla Avrupa kupalarında 100. maçını oynayan bordo-mavililerde...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 15:05
UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk ayağında Belarus ekibi Dinamo Minsk takımıyla deplasmanda oynadığı maçı 1-0 kazanan Trabzonspor, tur için önemli bir avantaj yakaladı. Mink müsabakasıyla Avrupa kupalarında 100. maçını oynayan bordo-mavililerde bu galibiyetle yüzler gülüyor.

Trabzonspor, Avrupa kupalarında şuana kadar oynadığı 100 maçta 36 galibiyet, 26 beraberlik ve 38 yenilgi aldı. Bordo-mavililer, bu maçlarda 130 gol atıp, kalesinde 141 gol gördü.

Trabzonspor'un, Avrupa kupalarında ilk maçını ve ilk galibiyetini Akranes karşısında 1976-77 sezonunda 3-1'lik skorla alırken, ilk golünü Necmi Perekli atmıştı. Karadeniz kaplanları, en farklı galibiyetini de 6-0'lık skorla Vllaznia karşısında elde etmişti.

Bu sezon öncesi yönetim, idari ve teknik kadroda yeni bir yapılanmaya giden Trabzonspor, sezonu Avrupa maçları ile açtı. Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda İrlanda'nın Derry City takımı eleyerek (4-2 ve 3-0) adını bir üst tura yazdırdı. 3. turda ise Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla eşleşen Trabzonspor, ilk maçta rakibini deplasmanda 1-0 yenmeyi başardı. Bordo-mavili ekip, bu sonuçla kupada bu sezon oynadığı 3 maçı da kazanmış oldu. Bordo-mavili takımın, rakipleri kendi ayarında olmasa da Avrupa'da yoluna kayıpsız devam etmesi camiada moralleri yükseltti.

Teknik Direktör Mustafa Akçay, Dinoma Minsk deplasmanındaki galibiyetle önemli bir avantaj elde ettiklerini söyledi. Akçay, rakibin ofansif yönü yüksek bir takım olduğunu da belirterek, "Deplasman galibiyetleri fazla olan bir takım. Kendi sahamızda rakibimize saygı göstererek ikinci maçtan da istediğimiz sonuç ile ayrılmak istiyoruz." dedi.

Takım olarak ofansif problemleri olduğunu da ifade eden başarılı teknik adam, bunu en kısa zamanda çözeceklerine inandığını dile getirdi. Müsabakanın son dakikasında Colman'ın kırmızı kart görmesini maçın temposuna bağlayan Akçay, "Bazen oyuncular maçın son bölümlerinde yorgunluğun vermiş olduğu istem dışı hareketler yapabiliyor. Bu normal. Trabzonspor olarak düşüncemizin yüzde ellisiyle karşı karşıyayız. Oyuncularımız istekli. Lig başladığında iyi yere geleceğimize inanıyorum. Malouda'nın biraz zamana ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.