Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı Belediyesi Suriyelilerin dükkanlarını mühürledi

Torbalı Belediyesi Suriyelilerin dükkanlarını mühürledi

Torbalı’da vergisini vermeyen, ruhsatız dükkan işleten, gerekli hükümleri yerine getirmeyen Suriyelilerin dükkânları tamamen kapatıldı. Mühürlenen işletmelerin sayısı 20’yi aştı. Sığınmacıların açtığı dükkânlar için denetimler ise sürüyor. Torbalı Belediyesi denetimlerini artırdı

  • Ege Postası
  • 12.06.2019 - 10:32

Torbalı genelinde ruhsatsız bir şekilde dükkân açıp, bunları işleten Suriyelilerin dükkanları Torbalı Belediyesi tarafından bir bir kapatılıp mühürlendi. Yapılan şikâyetler üzerine bir çoğu da gıda alanında hizmet verilen dükkanlarda vergi levhası, iş yeri açma ve kapama belgelerini ibraz edemeyen Suriyelilerin dükkanları kapatıldı. Ruhsatsız, vergisiz ve kayıtsız bir şekilde ilçede uzun süredir hizmet verip, diğer esnaflar gibi yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmelere denetimler ise devam ediyor. Atatürk, Ayrancılar ve Subaşı mahallelerinde bulunan bu dükkanların bir kısmı da hijyen açısından sıkıntılıydı. Toplamda 20 dükkânın kapatıldığı öğrenilirken, kapatılan dükkanların çoğu Atatürk Mahallesi’nde bulunuyordu. Mersin’den Suriye üzerinden getirilen ürünlerin genellikle satıldığı bu dükkanlarda birçok ürünün sağlıksız olduğu biliniyor. Hem vatandaşın sağlığı hem de diğer esnafın fırsat eşitliği için kapatılan dükkânların kapılarında şimdi mühür bulunuyor.

20 İŞLETME KAPATILDI

Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Torbalı’ya kadar gelip yerleşen Suriyeli göçmenlere ait kent merkezinde bulunan lokanta, bakkal, tütün sektörlerinde faaliyet gösteren işyerlerini on gündür denetliyor. Bölgedeki esnaf, vatandaş ve benzer işletmelerin talepleri üzerine yapılan denetimlerde, yetkili kurumlardan belge almadan, çalışma izni ve ruhsatı olmadan faaliyet yürüttüğü tespit edilen işyeri sahipleri hakkında tutanaklar tutularak işlem başlatıldı. Zabıta ekiplerinin denetimlerde 20 işletmenin kapatıldığı ifade edildi. Çalışma Bakanlığı’ndan çalışma izni alıp, dükkanlarını ruhsatlandıran Suriyelilerin dükkanlarına ise herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Öte yandan tuttukları dükkanları evlere çevirip konaklayanlara da ev bulmaları için süre tanındı.

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Denetimlerde zabıtalar işyeri açma ve çalıştırma esaslarını anlatarak, izin ve ruhsatı nasıl ve nereden alabilecekleri yönünde Suriyelileri bilgilendirdi. Denetimlerini kentin ve ilçenin farklı noktalarında sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kontrollerde, esnaflık yapabilmek için TC vatandaşı olunması, değilse çalışma, oturma ve işyeri açma izninin olması, vergi dairesi, belediye ve esnaf odalarından gerekli belge ve evrakları temin etmeleri halinde ancak işyeri açabilecekleri, aksi halde yasal süre içinde işyerlerinin kapatılacağı yönünde uyarılarda bulundu. Denetimlerle ilgili bir uyarılarda bulunan ekipler gerek kentin ticari ve sosyal yaşamında gerginlik yaşanmaması, gerekse de kent esnafının mağdur olmaması ve haksız rekabetin önlenmesi noktasında, belediye olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.