Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toprak sahiplerinin 'Yıldırım' sevinci

Toprak sahiplerinin 'Yıldırım' sevinci

Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'in en önemli ulaşım projesi olan Körfez Geçiş Projesi İnciraltı toprak sahiplerini heyecanlandırdı. Kafalarında baret, ellerinde kazmalarla basının karşısına geçen toprak sahipleri, projenin ilk kazmasını vurmak için Başbakan'dan işaret beklediklerini açıkladı. 'Körfez Geçiş Projesi' toprak sahiplerinde heyecan yarattı

  • Ege Postası
  • 20.10.2016 - 13:18

İZMİR - Körfez Geçiş Projesi'nin, 2017 yılında hayata geçecek olmasından büyük sevinç duyan İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, temsili olarak İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin İnciraltı şantiyesinin açılışını gerçekleştirdi. Kafalarında baret, ellerinde kazmalarla basının karşısına geçen toprak sahipleri, projenin ilk kazmasını vurmak için Başbakan Binali Yıldırım'dan işaret beklediklerini açıkladılar. 2017 yılında başlayacak projenin 'Yıldırım' hızıyla bitmesi için çağrı yapan Platform Başkanı Tayfun Karabulut, “Topraklarımızdan geçecek olan 'İzmir Körfez Geçiş Projesi' ve İnciraltı'nın planlaması ile kentimizin büyük bir ivme yakalayacağım düşünüyoruz. Bu süreçte İzmirli Başbakan Binali Yıldırım'ın çözüm iradesine sonuna kadar güveniyoruz" dedi.

“ÜLKEMİZE ÖRNEK MODEL OLACAK"

İzmir'in istihdamına ve ekonomisine faydalı olacak her projenin ve planın yanında olacaklarını dile getiren Karabulut, “2 kez EXPO adayı olup dünyanın tanıdığı, şehrin içerisinde, havalimanına 22 km uzaklıkta, altında termal kaynağı olan, bir tarafı orman diğer tarafı deniz, marinası bulunan, İzmir Körfez Geçiş Projesi “İzkarayö ile taçlanacak toprağın sahipleri olarak, 'Yıldırım' düzeyinde teşviklerle, İzmir'in istihdamına ve ekonomisine faydalı olacak her projenin ve planın yanında olacağız. Gökdelen veya yüksek katlı bina arsalarının daha kazançlı olacağı düşüncesi/ İnciraltı'na uygulanacak hem değerli hem çevreci ve İzmir ekonomisinin sıçrama yapacağı planla değişecek, ülkemize örnek model olacaktır" diye konuştu.

“PLANLAMA SÜRECİNİN YIL SONUNA KADAR ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ"

İnciraltı'nda kent ormanı dışında kalan 5 milyon metrekare alanın çevreye duyarlı ve sağlık turizmine yönelik planlanmasının ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını kaydeden Karabulut, “Tek isteğimiz Anayasal haklarımızın korunarak, doğru bir yaklaşımla sadece bize değil, İzmir'imize de faydalı olacak bir planın hayata geçirilmesidir. İnciraltı konusuna ve İzmir'e hakim olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın uzlaşmacı yapısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'nun çözüm iradesi ile planlama sürecinin bu yıl sonuna kadar çözüleceğine inanıyoruz. Bu konuda Başbakanımız Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na inancımız ve güvenimiz tamdır" açıklamasında bulundu

“İLK KAZMAYI VURMAK İÇİN HAZIRIZ"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya, İnciraltı'nın İzmir ekonomisine kazandırılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelerek uzlaşma zemini arama çabalarından dolayı teşekkür eden Karabulut, şunları söyledi: 

“Biz İzmirliler hizmette sabırsızız. İnciraltı toprak sahipleri olarak da ayrıca sabır taşımızın çatlamaya başladığından, İzmir Körfez Geçiş Projesi İnciraltı şantiyesinin ilk kazmasını 1 Ocak 2017 vurmak, bitiş tarihini de 'Yıldırım' istiyoruz. Bunun için İzmirli Başbakanımız Binali Yıldırım'dan işaret bekliyoruz. Bugün ilk kazmayı vurmak için İnciraltı Toprak Sahipleri hazır, İzmir hazır. Gözümüz, kulağımız İzmirli Başbakanımız Binali Yıldırım'dadır." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.