Dolar 32,5176
%-0.09
Euro 34,8249
%-0.12
Altın 2.427,490
%-0.11
Bist-100 9.696,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tiyatro sokağa taşındı

Tiyatro sokağa taşındı

Urla 4. Toprak Sahne Tiyatro Festivali, ilçedeki Jandarma Kavşağından Malgaca Pazarına kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı. 20 Farklı tiyatronun, ünlü tiyatrocuların, akademisyenlerin, sokak sanatçılarının, müzisyenlerin katıldığı sokak oyunlarının, söyleşilerin, atölyelerin, kukla gösterileri ile renklenecek festival, urlalıları sokaklara çağırıyor.

  • Ege Postası
  • 21.08.2014 - 13:24
Renkli kortejin ardından Malgaca Pazarına varıldığında katılımcıları Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) oyuncuları, 'Gazze de İnsan Olmak' adlı canlı heykel performansıyla karşıladı. Ardından Toprak Sahne Tiyatro Yöneticisi Onur Çatal, Tiyatro Platformu Orçun Masatçı ve Türkiye Tiyatrolar Birliği Eş Sözcüsü Kımız Bozkırın açılış konuşması yaparak program hakkında konukları bilgilendirdi. Yazar Zeynep Altıok, yazar-yönetmen- eleştirmen Vecdi Sayar, Tiyatro Platformundan Orçun Masatçı, Sanatçılar Grişiminden Sanatçı Orhan Aydın, tiyatro- sinema sanatçısı Orhan Alkaya, Türkiye Tiyatrolar Birliği Eş Sözcüsü Kırmız Bozkır, Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu'dan Osman Uğur Mamuk' un katıldığı söyleşi ile Malgaca Pazarı pogramı son buldu.

Urla Toprak Sahne Tiyatrosu yöneticisi Onur Çatal, Urla Belediyesi'nin bu yıl festivale destek vermediğini belirterek tepki gösterdi. Urla esnafı, Urlalılar ve sanatseverlerin desteği ile bu sene festivalimizi gerçekleştirdiklerini söyleyen Çatal, "Tiyatroyu sahnelerden sokağa taşıyarak herkesi tiyatroyla buluşturmaktan mutluyuz. Tüm Urlalıları bu şölenimizde aramızda görmek istiyoruz. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.