Dolar 32,5168
%-0.09
Euro 34,8211
%-0.13
Altın 2.429,770
%-0.01
Bist-100 9.714,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tire'nin kurtuluşuna sönük kutlama

Tire'nin kurtuluşuna sönük kutlama

İZMİR'in Tire İlçesi'nde düzenlenen 93'üncü kurtuluş yılı etkinlikleri halkın çok ilgi göstermemesi nedeniyle sönük geçti.

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 14:38
Tire'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Hükümet Konağı binasının önende Belediye Armoni Bandosu bir gösteri sundu. Eğlence kısımlarının yaşanan terör saldırıları ve şehitler sebebiyle iptal edildiği törende konuşan CHP'li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ilginin az olması nedeniyle üzüldüğünü söyleyerek, "Geçmiş dönemlerde yapılan kutlamalarla karşılaştırdığımda halkımızın düşman işgalinden kurtulduğumuz bu önemli günleri unutmaya başladığını görüyorum.



Demek ki bizler, Kurtuluş Savaşımızı, düşmandan hangi zor şartlar altında kurtulduğumuzu çocuklarımıza, torunlarımıza yeterince anlatamamışız. Oysa ki bu tür bayramlar ve kutlamalar tüm dünya ülkelerinde en coşkulu kutlanan günlerdir. Çocuklarımıza ve gençlerimize geçmişimizi unutturmamak zorundayız. Bundan sonraki 4 Eylül Kurtuluş Günü kutlamalarına halkımızın daha çok ilgi göstermesini temenni ediyorum" dedi.

Törende Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri İrem Kavkav'ın 'Zafer Türküsü', Azat Kaya'nın 'Kahramanlık' adlı şiirleri okumasının ardından Tire Belediyesi Halk Oyunları Grubu halk dansı gösterisi sundu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.