Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tire krizinde flaş karar,Engin'den sert çıkış

Tire krizinde flaş karar,Engin'den sert çıkış

Tire belediyesi tarafından köylülere ait arazilerin satılacağını iddia ederek açıklamalarda bulunan AKP’lilere, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den “Bu konuda en son konuşacak kişiler AKP’li yöneticilerdir” sözleriyle yanıt geldi. Engin yaptığı açıklamada, Tire’de hiçbir satışın olmayacağını, malların köylülere ait kooperatiflere devredileceğini de belirtti.

  • Ege Postası
  • 25.09.2014 - 14:15
EGE POSTASI - CHP’li Tire belediyesi tarafından belediyeye ait olan arazilerin üzerindeki ağaçların satışı konusunun, Tire’de köylülere ait araziler satılıyormuş gibi lanse edilmesi üzerine başlayan tartışmalara CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin son noktayı koydu. Tire belediye başkanı Tayfur Çiçek’i makamında ziyaret eden Engin, satışlar hakkında yaptığı açıklamalarla CHP’yi eleştiren AKP’lilere de “İzmir’de satmadık mal bırakmadınız, bu konuda konuşacak en son kişiler bile değilsiniz” diyerek cevap verdi.

"DELİCAN'DAN KOCAOĞLU'NA TİRE ÇIKIŞI"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Engin açıklamasında şunları kaydetti.
Kamuoyunda son birkaç gündür yapılan yanlış haberler ve AKP’lilerin bilerek konuyu yanlış lanse etmeleri üzerine, sanki Tire’de köylerdeki araziler satılıyormuşçasına bir hava yaratılmaya çalışıldı. Üstelik bunun başrolünü de, İzmir’de satılmadık yeşil alan bırakmayan, İl özel idare mallarını rahatça İzmir’den kaçırıp satabilmek için hazineye devreden AKP üstlenmiştir. Yani içler acısı hallerini, bu konuda ki sabıkalarını unutturmak için bir yalanın peşine takılmaya çalışmışlardır. Ama İzmirli bu AKP oyununa yine geçit ve taviz vermemiştir.

DAMADA PEŞKEŞ, KIZA YAZLIK MI  OLACAK SANDINIZ
Tire belediyemiz belediye borçlarını ödeyebilmek için, bazı köylerdeki arazilerinin üzerinde bulunan meyve ağaçlarını yine köylülerimize sembolik bedellerle satmak için bir çalışma yürütmüştür. Yani Belediye başkanımız bu arazileri satışa çıkarmamış, oğluna, damadına peşkeş çekmemiş, kızına yazlık yapmak için tanığı iş adamlarıyla kirli ortaklıkların içine girmemiştir. Bu satış yalanını yayarak köylü üzerinden rant sağlamaya çalışanlar bu benzetmelerle ne demek istediğimizi anlamışlardır. İktidara geldikleri günden bu yana, köylüyü icralara, yoksulluğa, evini tarlasını satacak kadar borç batağına mahkum eden AKP’nin yöneticileri bu konuda en son söz söyleyecek kişiler bile değillerdir.

TİRE’DE SATIŞ OLMAYACAK
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek ile konuyu etraflıca görüştük.  Köylüyü zora sokacak bir satış olmamasına rağmen bu satışlardan vazgeçme kararı alındı. Yani Tire belediyemiz bu ağaçların satışından vazgeçtiği gibi, satışı söz konusu olan malları da,   Büyükşehir belediyemizin yaptığı çalışmalar model alınarak köylümüzün kuracağı kooperatiflere devretme kararı aldı. CHP’li hiçbir belediye, köylüyü fakirleştirmediği gibi daha da zenginleştirmek, AKP iktidarının zulmü altında ezilen üreticimizi kalkındırmak için çalışmaktadır. AKP’liler ve onlara yaranmak için manşet atanlar bunu asla unutmasınlar.

AKP’LİLER ÖDEMİŞ’TE NE YAPACAK
Tire belediyemize ve CHP’ye bu konuda çamur atan AKP’liler şimdi eğer samimiyseler, kendi partilerine ait olan Ödemiş belediyesinin yaptığı satışları durdursun. Karnımız boş lafa tok. Şimdi AKP İl Başkanı ve yöneticileri Ödemiş belediyesinin sattığı ve satmak üzere olduğu malların satışını durdursunlar.  Şimdi İzmir’de herkes bu kararı bekleyecek, AKP’liler gürültüye, karambole getirerek, içi boş açıklamalarla Tire’yi nasıl gündeme taşıdıysalar, Ödemiş Belediyesinin satışlarını da gündeme getirip ne kadar dürüst olup olmadıklarını göstersinler.

AMACIMIZ KARIŞIKLIK YARATMAK DEĞİLDİ
Öte yandan konuyu kamuoyunun gündemine taşıyan CHP İl Eski Sekreteri Yücel Özen, satış kararının iptalinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Tire'deki köy mallarının satış kararının iptali CHP ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti programına bağlılığın bir göstergesidir.
 Bu süreçte emeği geçen başta Büyükşehir Belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.
Bizim amacımız köy mallarının köylülerde kalmasıydı. Parti içi karışıklık yaratmak değildi" dedi. Özen, Ak Parti'nin çıkardığı Bütünşehir yasasının sonucu olarak yaşanan bu süreçte Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, Tire mallarının satışını köylünün ahını almak olarak nitelendirirken aynı tavrını komşu Ödemiş ve diğer Ak Parti'li belediyelerde de göstermesini beklediklerini kaydetti, "Bu onun samimiyet testi olacaktır" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.