Dolar 32,5413
%-0.02
Euro 34,8889
%0.07
Altın 2.431,070
%0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Teşeron gelmeden işçiyi bayılttı

Teşeron gelmeden işçiyi bayılttı

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işlerini kaybetmekle yüz yüze kalan 1170 İZENERJİ A.Ş. personeli düzenledikleri eylem ve etkinlikler ile hak aramaya devam ediyor. Kamu İhale Kurumu’nun taşerona verdiği onay sonrasında krizin kapıya dayandığı belediyede Yeşil Alanlar, Park ve Bahçeler işçisi ihaleyi alan firmaya büyük tepki gösterdi. Sendika önderliğinde düzenlenen eylemde bir kez daha “Eliğini ekmeğimden çek” mesajı veren 1170 çalışan firmaya hodri meydan diyerek son kez “İşimizi teslim etmeyeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2014 - 10:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sabah mesai saatlerini başlamasıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yüzlerce İZENERJİ A.Ş. işçisi bir kez daha taşeronu protesto etti. DİSK Genel-İş Sendikası şube başkanlarının tam kadro katıldığı eylemde taşerona karşı isyan bayrağını çeken 1170 çalışan, “Yüreğin yetiyorsa gel de ekmeğimizi elimizden al” dedi. Yağış altında gerçekleşen eylem sırasında bir işçinin fenalaşarak baygınlık geçirdiği gözlenirken, hak kayıpları ve işsiz kalması gündeme gelen belediye çalışanları KİK ve hükümeti sert dille protesto etti.
 
 

“TAŞERON DEĞİL, KADRO İSTİYORUZ”
İşçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı belediye önünde yaptığı basın açıklamasında “Bir gün dahi zamanım kalsa gelip iş başı yapacağım. Ne olursa olsun belediyede çalışacağım” şeklinde konuşan taşeron firma yetkililerine seslenerek, “Biz buradan taşerona geçit vermeyeceğimizi bire kez daha yeniliyoruz. Sendikanın yaptığı mücadele taşeron firmayı rahatsız ediyor. Siyasi emeller ve para hırsı ile belediyeye girmeye çalışan bu taşeron firma sendikalı ve örgütlü olmamızdan rahatsız oluyor. İşçinin hiçbir hak kaybı olmayacağını belirtmelerine rağmen sosyal ikramiyelerimizi vermeyecekler. Biz hiçbir şekilde taşeron firma çatışı altında çalışmayacağız” diyerek taşerona geçit vermeyeceklerini yineledi.
 


“BİRİLERİ CANINDAN OLURKEN, BİRİLERİ CEBİNİ DOLDURUYOR”
“Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Ekmeğe uzanan elleri kıracağız”, “Elini ekmeğimden çek” sloganları arasında konuşmasına devam eden Şanlı ihaleyi kazanan taşeron firma Dermar Temizlik’e “hodri meydan” diyen seslendi ve, “Eğer senin derdin ekmeğimizle oynamak değilse, samimiysen, çık açık açık ben bu kadar işçinin ekmeğini çalmayacağım de. Eğer ekmeğimize göz koyarlarsa biz de ekmeğimizi koruyacağız. Tehdit eder gibi açıklamalar yapıyorlar. Sen bizim ekmeğimizi almaya gelmişsen, canımızı almaya gelmişsin demektir. Biz de ona göre mücadele edeceğiz. Biz alın terimizin karşılığını istiyoruz. Ya bunlar ne istediğimizi anlamadı, ya da biz anlatamadık. Biz taşeronun ne olduğunu, zulmün ne olduğunu iyi biliyoruz. Ekmeğimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz. Biz kadro istiyoruz. Birileri canından olurken, birileri cebini dolduruyor. Onlar hayal etmeye devam etsinler ama  biz işimizi taşerona teslim etmeyeceğiz” dedi ve “Taşeronu iş yerimize sokmayacağız” sözleriyle konuşmasına son verdi.
 


“YÜREĞİNİZ YETİYORSA…”
İZENERJİ A.Ş. personeline seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, Karaman Ermenek’te yaşanan maden kazasıyla ilgili iktidara tepki gösterdi ve “Biz madenlerde önce ekmeğimizi, sonra canımızı kaybettik. 1170 işçi için son sözümüzü söylemiştik. Hükümet işverene çalışıyor. Özel şirketlere, taşeronlara bu imkanlar verildiği sürece, bu yasalar var olduğu sürece bu eziyet bitmeyecek. Devlet bu sosyal cinayete onay veriyor. Sonra gelip meydanlarda bizden, işçiden oy istiyorsunuz. Yüreğiniz yetiyorsa işçiye kadro verin” dedi ve taşeron firma Dermar Temizlik’e de seslenerek, “Biz sendika olarak seni gelip çalmak istediğin haklar için mücadele ediyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.