Dolar 32,3076
%-0.54
Euro 34,6603
%-0.42
Altın 2.408,980
%-0.57
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Teröristler bomba yüklü aracı patlattı

Teröristler bomba yüklü aracı patlattı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde önlem alan geçici köy korucularının durdurmak istediği araçta bulunan PKK'lılar, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 08:55

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu güvenlik kontrol noktasında şüphe üzerine durdurulan aracı PKK'lı teröristler kaçarken, uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada 5 güvenlik görevlisi yaralanırken, çıkan çatışmada 1 PKK'lı sağ olarak yakalandı.

KORUCULARIN DİKKATİ FACİAYI ÖNLEDİ

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne 10 kilometre mesafede bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu yakınlarında oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. Bu sırada PKK'lılar aracı terk edip yaya olarak kaçmaya başladı. Kaçan teröristler bir süre uzaklaştıktan sonra bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu yaralandı. Yaralanan korucular olay yerine gelen ambulanslarla Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilip tedaviye alındı.

1 TERÖRİST SAĞ OLARAK YAKALANDI

Kaçan PKK'lılarla kontrol noktasındaki diğer korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı sağ olarak yakalandı. Bölgeye askerler sevk edilerek, kaçan PKK'lı 2 teröristin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK'nın Kulp ilçesindeki saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Diyarbakır ili genelinde BTÖ mensuplarının bombalı araç saldırılarının önlenmesi maksadıyla yol emniyet ve kontrol faaliyetleri (Askeri Birlikler ve GKK kontrol noktaları tarafından) aralıksız olarak devam etmektedir. Alınan bu tedbirler çerçevesinde; 29 Mayıs 2016 saat 22.15 sıralarında Kulp İlçe J. K. lığı Zeyrek J. Krk. K. Lığının yaklaşık 1 km batısında (Lice - Kulp karayolu üzerinde) yol emniyet görevi icra eden GKK unsurlarınca bomba yüklü olduğu değerlendirilen şüpheli araç durdurulmaya çalışılmış, araçtan inen 3 BTÖ mensubunun kaçmaya çalışması üzerine yol kontrolünde görevli GKK'lar ile BTÖ mensupları arasında kısa süreli sıcak temas yaşanmış, 1 BTÖ mensubu ele geçirilmiştir. Olay yerinden kaçan 2 BTÖ mensubu tarafından söz konusu bombalı aracın patlatılması sonucu, emniyet güçlerine muhtemel bir saldırıyı önlemeye çalışan 5 kahraman korucumuz ve 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmışlardır. Olay yerinden kaçan BTÖ mensuplarının yakalanması amacıyla bölgede havadan ve karadan operasyon başlatılmıştır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.