Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Temizlik işçileri ölümden döndü

Temizlik işçileri ölümden döndü

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde belediyenin çöp arabasıyla evsel atıkları toplanan 4 işçi, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin çöpe attığı kimyasal tarım ilacının tepkime gösterip alev alması sonucu oluşan gazdan hastanelik oldu. Tedaviye alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2014 - 17:58
Olay, Bornova İlçesi MTK Sitesi girişinde bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Bornova Belediyesi'ne ait 34 FH 3631 plakalı çöp kamyonuyla sokaklardaki evsel atıkları toplayan işçiler İstemi Tantürk, Gıyaseddin Şişci, Hüseyin Bozkurt ve İhsan Pektaş, çöplerin bulunduğu bölümden dumanların yükseldiğini fark edince aracı site girişindeki boş araziye çekip atıkları boşalttı.

Bu sırada çöplerin alev aldığını gören işçiler itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale edip alevleri söndürdü. Ancak bu kez 4 işçi dumandan etkilenip fenalaştı. Çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık görevlileri işçilerden Tantürk ile Şişci'ye Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, Bozkurt ile Pektaş'ı da Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırdı. Çöplerin arasında yapılan incelemede, kimyasal tarım ilacının özel kaplı poşetine rastlandı. Tarım ilacının çöplerin arasında tepkime gösterip alev aldığı ve işçilerin de çıkan gazdan zehirlendikleri ortaya çıktı. Tedavileri süren işçilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Kimyasal atıkları evsel atıkların bulunduğu çöpe atan kişi ya da kişilerin bulunması için de çalışma başlatıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.