Dolar 32,4450
%0.1
Euro 34,4567
%-0.11
Altın 2.485,630
%0.1
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Temeli  Kılıçdaroğlu atacak: Buca'ya çok yakışacak

Temeli Kılıçdaroğlu atacak: Buca'ya çok yakışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturulacak iki katlı otopark ile üstündeki meydan düzenlemesinin yapımı için düğmeye basıyor. 5.7 milyon liralık bu önemli yatırımın temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı törenle atılacak. Saat 12.00'de İzmir'e gelecek Kılıçdaroğlu'nun saat saat İzmir programı ne yapacak, nerelere gidece? İşte CHP liderinin kentteki mesaisinin detayları... Temeli Kılıçdaroğlu atacak

  • Ege Postası
  • 04.05.2015 - 11:30
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek için somut adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük tam otomatik katlı otoparkı olan Alsancak Otoparkı ile Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Yeraltı Otoparkı ve Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Buca’ya bir yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi kazandırmak için yarın (5 Mayıs 2015) saat 13.30’da temel atacak. Törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  da katılacak.  
 
İlçeye yeni bir çekim merkezi 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan düzenleme kapsamında, 150 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle yeraltı otoparkının üst kısmı ise Bucalıların hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirilecek. 
Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında tören alanı ve yeşil alanlar oluşturularak oturma grupları yerleştirilecek. Gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern bir görünüm kazanacak. Projenin maliyeti  4 milyon 650 bin TL. 
 
Toplam maliyet 5 milyon 650 bin TL
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulacak yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için kendi mülkiyetinde bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirdi.  Daha önce de meydandaki özel mülkiyetlerde kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 2002-2007 yılları arasında yaptığı çalışmalarla, toplam 1912 metrekarelik alanda kamulaştırma yaptı. Bu çalışmaların maliyeti ise 1 milyon TL’ye ulaştı. Yapım maliyeti olan 4 milyon 650 bin TL de eklendiğinde, projenin toplam maliyeti 5 milyon 650 bin TL’yi buluyor.

İşte CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun saat saat İzmir programı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel uçakla  saat 12.00'de İzmir'e gelecek. Adnan Menderes Havalimanı'nda partililerin karşılayacağı Kılıçdaroğlu ilk olarak Buca Gölet'te örgütle öğle yemeği yiyecek. Ardından saat 13.30'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı Buca Kasaplar Meydanı'nın temelini atacak. Temel atma töreninden sonra saat 15.30'da seçim otobüsü ile Bornova, Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli'de tur atacak olan Kılıçadaroğlu, gecekondu bölgelerinde halkı otobüs üzerinden selamlayacak ve konuşacak. Kılıçdaroğlu, daha sonra  Çankaya'da CHP İzmir İl Başkanlığı binasının karşısında yer alan merkez seçim ofisinin de açılışını yapacak. 

ÖZEL ŞARKI VE GÜL YAPRAKLARIYLA TEŞEKKÜR

Kılıçdaroğlu 17.30'da ise Romanlar'ın Tepecik'te düzenleyeceği Hıdrellez Şenliği'ne katılacak. CHP'nin İzmir'den milletvekili adayı Roman Özcan Purçu, Kılıçdaroğlu için özel şarkı yazıp besteledi. CHP lideri yarın bu sürpriz şarkıyla karşılanacak. Şarkıyı konservatuvarda okuyan Roman gençlerin kurduğu "İlle de Mozart olsun" grubu çalacak. İlk kez bir Roman'ı seçilebilecek sıradan aday gösteren Kılıçdaroğlu için hazırlanan özel programda, 400 metre uzunluğundaki sokağın sağ ve sol yanına dizilecek Romanlar, başına gül yaprakları atarak teşekkürlerini sunacak. Kılıçdaroğlu aynı gün özel uçakla kentten ayrılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.