Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tel Abyad'dan Akçakale'ye IŞİD tüneli!

Tel Abyad'dan Akçakale'ye IŞİD tüneli!

'IŞİD, Tel Abyad'dan Akçakale'ye tünel kazıyordu' Kürt güçleri tarafından geçtiğimiz hafta IŞİD militanlarından temizlenen Tel Abyad'da, 500 metre uzunluğunda, tamamlanamamış bir yer altı tüneli bulundu. IŞİD'in tüneli Türkiye sınırından aşırarak Akçakale'ye ulaştırmayı planladığı belirtiliyor.

  • Ege Postası
  • 22.06.2015 - 10:57
Suriye 'nin Türkiye sınırındaki Telabyad kentini IŞİD’den kurtaran YPG’nin kentteki aramaları sırasında, IŞİD’in Telabyad’dan Türkiye’nin Akçakale sınırına doğru kazmış olduğu yaklaşık 500 metre uzunluğunda bir tünel bulundu. Tünelin, IŞİD militanları tarafından, Türkiye sınırını aşarak Akçakale’ye ulaşmak için kazıldığı ancak çöktüğü için yarım kaldığı sanılıyor.

Akçakale'nin karşısındaki sınır kenti Tel Abyad’ı IŞİD'den temizleyen YPG/YPJ ve Burkan El-Firat güçleri, kent içinde ve çevresinde arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Bu faaliyetler sırasında kentin güney yakasında IŞİD militanları tarafından kazılan bir tünel bulundu. Türkiye sınırına ve Akçakale'ye doğru uzanan 500 metre uzunluğundaki tünelin yerin 3 metre altından kazıldığı ve 2 metre yüksekliğinde, yaklaşık 1.5 metre genişliğinde olduğu belirtiliyor. 

Suriyeli Kürtlerin haber ajansı ANHA'nın (Ajans News Hawar) haberine göre, IŞİD bu tünelleri hava saldırılarından korunmak için yapmaya başladı ve zaman olsaydı Türkiye topraklarına kadar götürerek gerekli askeri ve yaşamsal ihtiyaçlarını bu tünelden sağlamayı planlıyordu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.