Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Teknik Direktör Ümit Turmuş'a 'Holigan' Gibi Stada Giriş Yasağı

Teknik Direktör Ümit Turmuş'a "Holigan" Gibi Stada Giriş Yasağı

Türk futbolunun en centilmen, en sakin ve bilime en fazla değer veren yurt dışında da teknik direktörlük biri olarak bilinen Ümit Turmuş'a 6222 sayısı Sporda Şiddet Yasası'na göre statyumlara girme yasağı kondu, Tavşanlı Linyitspor'un maçlarında da karakola giderek imza atma zorunluluğu getirildi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2015 - 00:12
İZMİR- Türk futbolunun en centilmen, en sakin ve bilime en fazla değer veren yurt dışında da teknik direktörlük biri olarak bilinen Ümit Turmuş'a 6222 sayısı Sporda Şiddet Yasası'na göre statyumlara girme yasağı kondu, Tavşanlı Linyitspor'un maçlarında da karakola giderek imza atma zorunluluğu getirildi.

Şaşırtan olay şöyle gelişti. İlk yarıda 2'nci Lig Beyaz Grup takımlarından Tavşanlı Linyitspor'u çalıştıran Ümit Turmuş, devrenin son haftasında iç sahada oynanan Ümraniyespor maçında taraftarlardan Enes Akgün'le tartıştı. Ümit Turmuş, karşılaşma bitiminde karakola giderek tribünden kendisini taciz eden Enes Akgün'den şikayetçi olurken Enes Akgün de tecrübeli teknik adamdan şikayetçi oldu.

Olaydan bir kaç gün sonra araya bazı yöneticileri koyarak Ümit Turmuş'la görüşen Enes Akgün, teknik adamdan özür dileyerek şikayetini geri almasını rica etti. Karşılıklı konuşarak uzlaşan taraflar, karakola giderek şikayetlerini geri aldı. Sorunun tatlıya bağlandığı düşünülürken devre arasında Tavşanlı Linyitspor'daki görevinden ayrılıp oturduğu Antalya'ya dönen Ümit Turmuş, geçen hafta Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nden arandı, "6222 sayısı Sporda Şiddet Yasası'na göre hakkınızda tedbir var. Statyumlara girmeniz yasak olduğu gibi, Tavşanlı Linyitspor'un maçlarının olduğu günlerde karakola gidip imza vermek zorundasınız" denildi.

Şoke olup karşılıklı olarak şikayetler geri alınmasına rağmen olayın mahkemeye yansıdığını öğrenen Ümit Turmuş'a nisan ayında Kütahya'da duruşmaya çıkacağı, 13 Mart'ta Antalya'da 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne ifade vermesi gerektiği bildirildi. Bunun üzerine statlara girmesiyle ilgili tedbirin kalkması için Savcılığa başvuran Ümit Turmuş, Tavşanlı Linyitspor'un bugün Hacettepe ile oynadığı maçtan önce ve müsabakanın devre arasında karakola giderek ilk imzasını verdi. Tecrübeli teknik adama, yasa gereği imza vermediği her maç günü için 509 lira para cezası kesilecek.

"BEN HOLİGAN MIYIM"
Kariyeri boyunca Türkiye'de 17 kulüpte, ayrıca  İngiltere ve Kamerun'da da takım çalıştıran 55 yaşındaki Ümit Turmuş, 33 yıllık meslek yaşamında hiç ceza almadığını belirtirken şunları söyledi: "Teknik adamı, hakemi, futbolcuyu şiddetten korumak için çıkan yasaya göre şu anda ben bir holiganım. Yaşananlara inanamadım. Mevcut durumda statlara giremiyor, takım ve futbolcu izleyemiyorum. Kısacası mesleğini yerine getiremiyorum. Gelişmeleri Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'ne (TÜFAD) bildirdim. (Spor Yasası, bizi korumayacaksa neden var) dedim. Bu konuda gerekli çabayı göremezsem, TÜFAD'dan da istifa edeceğim. Ayrıca tedbirin kalkması için yaptığım itirazdan sonuç alamazsam, derhal bir üst mahkemeye gideceğim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.