Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tek bir fotoğraf her şeyi anlatıyor

Tek bir fotoğraf her şeyi anlatıyor

Her Çocuk Bir Umuttur Derneği, gönüllülerin desteğiyle topladığı giyim, kırtasiye, okul araç gereç ve spor malzemelerini özellikle doğu illerindeki köy okullarına ulaştırıyor. Derneğin Facebook sayfasında, kendisine hediye edilen bota bakarak gülümseyen kız çocuğunun fotoğrafı binlerce beğeni aldı.

  • Ege Postası
  • 19.10.2016 - 11:31

Van ilinde 2014 yılında kurulan Her Çocuk Bir Umuttur Derneği Başkanı Veysel Özaras, köylerde zor şartlarda eğitim veren öğretmenlere yardımcı olmak, ihtiyacı olan öğrencilerin de eksiklerini karşılamak amacıyla çalıştıklarını söyledi. Farklı mesleklere sahip gönüllülerin katkısıyla öğrencilerin yardımına koştuklarını anlatan Özaras, çoğu dar gelirli ailelerin zor koşullar altında çocuklarını okuttuklarını belirterek onlara giyim, kırtasiye ve spor malzemeleri yardımı yaptıklarını dile getirdi. Geçtiğimiz yıl Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis'teki 40 köye giden dernek üyelerinin çocuklara hediye dağıttığını söyleyen Özaras, 1 Aralık 2015 tarihinde Van'ın Çatak İlçesi Narlı İlkokulu'nda çektiği, kendisine hediye edilen bota bakarak gülümseyen kız çocuğunun fotoğrafının Facebook'ta yaklaşık 400 bin beğeni aldığını ve 1 milyona yakın ziyaretçi tarafından paylaşıldığını açıkladı.

Her Çocuk Bir Umuttur Derneği Başkanı Veysel Özaras, "Sınıra yakın bir köy olan Narlı'daki çocukların çıplak ayakla, yamalı ve kirli elbiseler ile okullara gittiğini öğrendik. Birkaç bağışçımızın sayesinde o çocuklarımızın tümüne bot, mont, sabun ile çeşitli kıyafetler götürdük. Okulda malzeme dağıtırken paketli halde olan sabun için öğrencinin birinin 'öğretmenim bu yeniyor mu'' demesi bizi hem şaşırttı hem ağlattı. Kız çocuklarının hediyelerine kavuşunca gözlerindeki mutluluk, yaşadıkları sevinç bizleri derinden etkiledi. Yaşadıklarımızı ve gördüklerimizi sosyal medya hesabımız aracılığıyla tüm gönüllülerle paylaştık" dedi.

Özellikle kırsal köylerde çocukların okula devam etmeleri ve kız çocuklarının eğitime katılımını arttırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirten Özaras, "Tüm velilere, okul malzemelerine erişimde sıkıntı yaşarlarsa bizlerle iletişim kurmalarını söyledik. Üzerlerinde kışlık kıyafeti olmayan ve üşüyerek okula giden çocuklarımızın ilgiye ihtiyacı var. Gelin, gözleri bizlerin yolunu bekleyen diğer çocuklarımıza da bir hediye verelim. Her Çocuk Bir Umuttur Derneği sadece gönüllülerin katkıları ile faaliyet gösteriyor. Yardım etmek isteyen herkes bize Facebook'ta 'Her Çocuk Bir Umuttur Derneği' profilinden ulaşabilir. Ne kadar bağış yapılırsa o kadar çok çocuk yalnızlık ve yoksunluktan kurtarılacak. Unutmayınız ki, küçücük bağışlarınız onlara kocaman bir umut olacak" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.