Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9648
%-0.29
Altın 2.325,760
%0.23
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tayland'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren zanlı Türk çıktı

Tayland'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren zanlı Türk çıktı

Tayland polisi sözcüsü Bangkok'un merkezinde 17 Ağustos'ta bir tapınağın önünde yapılan bombalı saldırı ile ilgili olarak Türkiye vatandaşı Adem Karadağ'ın yakalandığını açıkladı. Yetkililer, Karadağ'ın evinde bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunduğu ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 15:54
Tayland polisi, 17 Ağustos'ta 20 kişinin hayatını kaybettiği Bangkok'taki tapınak saldırısıyla ilgili bir kişinin tutuklandığını açıkladı. Polis yetkilileri, yakalanan şüphelinin "Birçok pasaport taşıyan Türk vatandaşı olduğunu" açıkladı. Medyaya servis edilen pasaportun üzerinde İstanbul "İştanbül" olarak yazılırken, "son geçerlilik tarihi" de iki kez belirtilmiş. Sahte olduğu anlaşılan pasaportun tarih kısmında da hatalar bulunuyor. Yakalanan şahsın tapınağa bomba koyan şahıs olmadığının fakat saldırıyla bağlantılı olduğunun düşünüldüğü ifade edildi.



AFP'nin haberine göre; Ulusal Polis Servisi Genel Müdür Yardımcısı Chaktip Chaijinda, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kişinin gözaltında olduğunu söylerken, "yakalanan şahsın yaşadığı dairede bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunduğunu" belirtti. Chaijinda, söz konusu şüphelinin bombalı saldırıyla bağlantılı olduğunun tahmin edildiğini vurguladı. 



Yetkililer, Türk vatandaşı olduğunu açıkladıkları Adem K'nın cep telefonuyla çekilen bu fotoğrafını paylaştı.

İç Güvenlik Operasyonları Birimi Sözcüsü Albay Banphot Phunphien, "yakalanan şahsın Türk vatandaşı olduğunu ve birçok pasaport taşıdığını" açıkladı. Sözcü, "şüphelinin bu denli çok pasaport taşımasının sıra dışı olduğunu da" sözlerine ekledi.



AFP'nin haberinde Adem K. adına düzenlenen bir pasaport görselinin medyada yayınlandığı belirtildi. Sahte olduğu anlaşılan pasaporta, İstanbul "İştanbül" olarak yazılırken, İngilizce olarak iki de "son geçerlilik tarihi" belirtilmiş.

Polis Sözcüsü Prawut Thavornsiri yakalanan şüphelinin yabancı olduğunu belirtirken, ele geçirilen pasaportların sahte olduğunu doğruladı. Thavornsiri, yakalanan şahsın tapınağa bomba koyan şahıs olmadığının fakat saldırıyla bağlantılı olduğunun düşünüldüğünü belirtti.


Bangkok'un banliyösündeki Nong Jok mahallesine düzenlenen operasyonda bomba yapımında kullanılan malzemelerin yanı sıra 10 tane pasaport ele geçirildi



Saldırının ardından olayı "Tayland'ın yaşadığı en kötü saldırı" olarak nitelendiren Başbakan Prayuth Chan-ocha, güvenlik kamerası görüntülerinde bir şüphelinin belirlendiğini açıklamıştı. 

Tayland polisi tarafından yayınlanan fotoğraflarda, sırt çantası taşıyan sarı tişörtlü bir adamın, çantayı patlamanın yaşandığı bölgeye bıraktığı görülüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.