Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tay Park projesi ödülü kaptı

Tay Park projesi ödülü kaptı

Karşıyaka Belediyesi’nin farklı bir konseptle hayata geçirdiği Mavişehir’deki Tay Park projesi Sağlıklı Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi

  • Ege Postası
  • 05.10.2012 - 12:34
 İZMİR- Sağlıklı Kentler Birliği’nin Yalova’da gerçekleştirdiği 8. Yıl Konferansı’nda ödülü Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Aktepe’den alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu ödül yaptığımız hizmetlerin ne kadar yerinde olduğunu göstermektedir.” dedi. 

Türkiye’de 46 belediyenin üyesi olduğu Sağlıklı Kentler Birliği’nin, “Sağlıklı Kentsel Çevrelerde Yaşam” temasıyla yaptığı toplantı iki gün sürdü. Toplantının ilk gününde çeşitli dallarda düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. “Sağlıklı Şehirlerde En İyi Uygulamalar“ konusuyla gerçekleştirilen proje yarışmasında  “Sosyal Sorumluluk“ kategorisinde Çankaya Belediyesi,  “Sağlıklı Şehir Planlaması” kategorisinde Derince Belediyesi, “Sağlıklı Yaşam “  kategorisinde Gölcük Belediyesi,  “Sağlıklı Çevre “ kategorisinde ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ödül aldı. Karşıyaka Belediyesi ise “Sürdürülebilir Sağlıklı Yaşam Alanı” dalında Tay Park projesi ile Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Tay Park, 19 üye belediyeden 57 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda ödüle layık görüldü.

 Tay Park’ın kent merkezi içinde doğayla buluşma imkanı yarattığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Beton binalar arasında büyümek zorunda kalan çocuklarımıza çim alanda koşma, evcil hayvanları sevme imkanı yarattık. Kentimize benzeri yeni projeler hazırlıyoruz. Karşıyaka gelecekte hak ettiği güzellikleri daha çok yakalayacak.” diye de ekledi.

 2010 yılında Mavişehir’de hizmete giren Tay Park, apartmanlar arasında yaşayan çocukları doğayla ve hayvan sevgisiyle tanıştırıyor. Parkın birbirinden şirin pony atlarına, Kamerun koyununa, cüce keçiye, güvercin ve tavuklara dokunarak, hayvan sevgisini öğrenen minikler soluğu daha sonra oyun parkında alıyor. Gün boyunca gönüllerince eğlenme fırsatı bulan çocuklarını keyifle izleyen ebeveynlere ise, Tay Park Kafeterya’da lezzetli tatlar sunuluyor.

 

Otistik Çocuklara Atla Terapi

 

Sağlıklı Kentler Birliği’nden “En İyi Sağlıklı Şehir Uygulaması Jüri Özel Ödülü”nü alan Tay Park, at binme manej alanıyla, otistik çocuklara da hizmet veriyor. Haftanın dört günü otistik çocuklar, uzmanlar eşliğinde at binerek, terapi görüyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.