Dolar 32,2174
%-0.14
Euro 35,0157
%0.1
Altın 2.467,650
%0.87
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatil Cenneti Ayvalık

Tatil Cenneti Ayvalık

Ülkemizin nezih tatil mekanları arasında yer alan Ayvalık, kendisine has özellikleriyle diğer tatil beldelerinden ayrılıyor. Hem plaj keyfini yaşamak arzusunda olanlar, hem de doğa ve kültür gezisiyle tatilini renklendirmek isteyenler için Ayvalık farklılıkların cem edildiği yerdir. Aşıklar Tepesi, Cunda Adası, Şeytan Sofrası ve tarihin izlerini taşıyan sokak, cadde ve evleriyle şehir hayatına ara vermeye hazırlanın!

  • Ege Postası
  • 04.08.2018 - 15:41

 

Ayvalık’ta mutlaka görülmesi gereken yerler neresidir'

Ayvalık küçük bir ilçedir. Bu nedenle, herhangi bir vasıtaya gerek duymadan görülmesi gereken eşsiz mekanları ve lokasyonları gezebilirsiniz. Tarihi evler, caddeler ve sokaklar arasından geçerken kendinizi farklı bir dünyada hissedebilirsiniz. Sizin için hazırlanan küçük liste…

1.Ayvalık Çarşısı

Ayvalık çarşısı, tatil beldesinin merkezidir. Burada görülmesi icap eden en önemli değerler, tarihi evlerdir. 1800’den fazla tescil edilen tarihi ev var ve hepsi de koruma altına alınmıştır. Renkli, ahşap ve estetik mimariye sahip evlerin oluşturduğu gökkuşağı görülmeye değerdir. Çarşıda, Saatli Camii gibi tarihi birçok yapıya rastlayabilirsiniz.

2.Şeytan Sofrası

Volkanik patlamalar sonucu oluşan tepe, oldukça eskidir. Ayvalık beldesini kuşbakışı izlemek isteyenler için önemli bir noktadır. Buradaki manzara, Türkiye’nin en iyi manzaraları arasındadır. Adını, volkanik patlamalar sonucu oluşan ayak izine benzer taşlardan almıştır. Bu taşlardaki ayak izinin şeytana ait olduğuna dair anlatılan hikaye vardır.

3.Sarımsaklı plajı

Ülkemizin en ünlü plajlarından birisidir. Dolayısıyla, Ayvalık beldesinin en çok ziyaret edilen plajıdır. Suyu oldukça temiz ve berraktır. Denizin sakin ve derin olmaması yüzmeyi hem keyifli, hem de güvenli hale getiriyor. Plaj boyunca kafe, restoran ve birçok işletme var.

Ayvalık, gezilecek yerler listesi oldukça uzundur. Mutlaka ziyaret edilmesi gerekenlerin büyük bir kısmını Ayvalık çarşıda bulabilirsiniz.

Ayvalık’ta ne yenilebilir'

Hayatın mutat düzeni ve akışından uzaklaşmak adına tatile çıkılıyor. Tatil, ne kadar farklı kılınabilirse, o kadar iyi bir deneyim olabilir. Bu nedenle, şehirdeki mutfak alışkanlığınızı da geride bırakmalısınız. Çünkü Ayvalık, yöresel lezzetleriyle sizi bunu yapmaya zorlayacak. Meşhur Ayvalık tostunun orijinalini yiyebilirsiniz. Harika bir köy kahvaltısıyla güne enerjik başlayabilirsiniz.

Ayvalık’ta nerede kalmalısınız'

Ayvalık beldesinin tüm güzelliklerini ve özelliklerini kendisinde toplayan, misafirlerine de cömert bir şekilde sunan otelleri seçmelisiniz. Hem Ayvalık merkeze yakın olmalıdır, hem de plaj ve kültür gezisine uygun lokasyonlara uzak olmamalıdır. Bu bakımdan beldenin en meşhur otellerinden birisi, Zeytin Arası otel yer alıyor. Bu oteli farklı kılan özellik ise, modernlikle alaturka kültürünü içselleştirmiş olmasıdır.

Ayvalık beldesine baktığınız zaman tarihi dokuyu, doğallığı, ferahlığı hissedersiniz. Hissedilenin aynısı konaklama sırasında da yaşamanız, tatil deneyimi açısından önemlidir. Zeytin Arası, taştan inşa edilen mimarisiyle eski dönemlerin dokusunu, Ayvalık beldesinin sıcaklığını misafirlerine en iyi şekilde yaşatan oteldir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.