Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taşocağına hayır için bir imza da CHP'li Güven’den

Taşocağına hayır için bir imza da CHP'li Güven’den

Gaziemir İlçe Örgütüyle buluşan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ilçede yerleşim yerlerine bir kilometre uzaklıktaki taşocağına karşı ilçe örgütünün başlattığı imza kampanyasına destek verdi.

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 10:40
İlçe ziyaretlerini sürdüren, örgütün her kademesiyle bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve partililerle buluştu. Son birkaç aydır İzmir’in gündeminde eylemlerle ve çıkan olaylarla yer edinen taşocakları konusu burada da gündemdeydi. Gaziemir Çatalkaya dağındaki taşocağına karşı imza kampanyası başlatan ilçe örgütüne imza vererek destek çıkan Güven, kampanyanın amacına ulaşmasını temenni ederek duyarlılığından dolayı örgütü kutladı.

‘DOĞADAN YANA HEP TARAFIZ’
Yeşil alanlarıyla ünlü Gaziemir’de bu alanların yok edilerek taşocağının büyütüldüğü aktarılan Güven, bunun partiler üstü bir mesele olduğunu, herkesin bu konuda duyarlı davranması gerektiğini söyledi. Güven, “Taşocağının yerleşim yerlerine bir kilometre kadar yakın olması ve patlatmalarla halkın huzursuz olması ilçe örgütünü harekete geçirmiş. En son Kemalpaşa Akalan köyünde köylü kardeşlerimizle birlikte mücadele verip başarıya ulaştık. Buradaki imza kampanyası da önemli bir adım. Biz geleceğimiz için, çocuklarımız için, kentlerimizin, köylerimizin yaşanılabilirliği için mücadelemize devam edeceğiz. Doğadan yana hep taraf olacağız, örgütümüze de gençlerimize de çocuklarımıza da bunu öğretiyoruz ve öğretmeye devam edeceğiz” dedi.

TAŞOCAĞI 80 HEKTAR BÜYÜYECEK
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de yeşil alanların yok edildiğini, çam ağaçlarının kesildiğini belirterek, “Taşocağı, Çatalkaya dağını tamamen yok ediyor. 80 hektarlık bir büyüme alanına yayılacağı söyleniyor. Oradaki yeşil alan, ormanlık alan ilçemizin nefes kaynağı ama patlamalarla yayılan toz bulutu ne ağaçlara ne de insanlara yaşanacak bir kent bırakmıyor. Parti ayrımı yapmaksızın halkımız adına mücadelemizi başlattık ve nasıl sürmesi gerekiyorsa o şekilde sürdüreceğiz” diye açıklama yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.